Ajută-ne să înțelegem cât de activă este comunitatea ta

Îți pasă de localitatea ta? Ți-ai dorit să schimbi ceva până în prezent, dar n-ai știut ce anume poți să faci concret pentru a rezolva acea problemă? Ajută-ne să înțelegem mai bine provocările din comunitatea ta completând acest scurt chestionar. Spune-ne cum vezi tu rolul unui cetățean într-o localitate și care a fost experiența ta de până acum, ca să putem să venim cu soluții cât mai bune.


Răspunsurile tale ne vor ajuta să construim în perioada următoare traininguri și ateliere gratuite pe subiecte cât mai relevante pentru toți cetățenii care vor să se implice în comunitatea lor, învățându-și drepturile și înțelegând mai bine cu funcționează administrația publică.

Anul acesta, prin proiectul „Academia de Organizare Comunitară” vom sprijini înființarea a cel puțin cinci noi grupuri civice în localitățile din apropierea Municipiului Rădăuți. Ne-am propus să dăm mai departe toată experiența pe care am acumulat-o în patru ani de activitate civică în Rădăuți și să sprijinim cetățenii și din localitățile din zona Rădăuți să își cunoască mai bine drepturile și obligațiile, să înțeleagă cum funcționează statul, cum funcționează administrația locală, ce instrumente au de a se implica în rezolvarea problemelor din localitatea lor și, mai ales, să conștientizeze ce putere au împreună, atunci când oamenii își unesc forțele pentru cauze bune (de la a cere mai multă transparență aleșilor, la acțiuni sociale, caritabile, de mediu sau orice activități utile comunității).

Pentru ca ele să fie cât mai relevante, avem nevoie să înțelegem mai bine comunitățile locale și vă invităm să completați acest scurt chestionar: https://forms.gle/MN5s84r33Pwvh5pZ9


,,Proiectul este derulat de Asociația Rădăuțiul Civic în parteneriat cu Institutul pentru Politici Publice și beneficiază de o finanțare în valoare de 46.000 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații, accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile pe www.activecitizensfund.ro