Atelierele Academiei de Organizare Comunitară

Continuăm seria de activități din proiectul Academia de organizare comunitară cu 3 workshopuri: 27, 28, 29 aprilie, orele 15:00-20:00,  la Centrul Comunitar Rădăuți, susținute de trainerii Adrian Moraru și Luca Ciubotaru.

Pentru fiecare workshop vor fi disponibile 15 locuri. 

Înscrierea se face completând formularul de mai jos, alegând o zi în care doriți să participați.

WORKSHOP 27 aprilie

WORKSHOP 28 aprilie

WORKSHOP 29 aprilie

Atelierele Academiei de Organizare Comunitară deschid seria acțiunilor de implicare și educație civică în zona Rădăuți. Scopul lor este să ofere informații minimale despre cum putem să ne facem comunitățile mai active, ce drepturi avem, în calitate de cetățeni, cum funcționează administrația locală, cum putem rezolva o problemă locală și ce pași pot fi urmați pentru o campanie civică de succes. 

Acestea vor fi susținute de către Adrian Moraru, unul dintre fondatorii Institutului de Politici Publice, un think tank de referință pentru România fondat în 2001. Adrian Moraru are o experiență de peste 25 de ani în societatea civilă, activând în următoarele domenii de specializare: bună guvernanţă, achiziţii publice sustenabile, advocacy,  integritate şi transparenţă în administraţia publică centrală şi locală, sisteme electorale.  

Celălalt formator este Luca Ciubotaru, președinte fondator al Asociației Rădăuțiul Civic, trainer, profesor de drept constituțional și instituții politice la Facultatea de Drept, Universitatea din București, cu experiențe diverse de peste 13 ani în mediul ONG și absolvent al unor stagii de pregătire în Franța și Statele Unite și al unui program de pregătire pentru organizatori comunitari, derulat de Harvard Kennedy School. 

Participând la sesiunile de instruire veți dobândi cunoștințe privind:

  • instrumentele pe care le are la dispoziție un cetățean;
  • noțiuni fundamentale despre funcționarea statului, a administrației publice;
  • noțiuni de bază de organizare comunitară, advocacy și politici publice; 
  • pașii de construire a unei campanii civice;
  • alegerea temelor de suținut;
  • construirea relației cu administrația publica locală;
  • introducerea în accesarea liniilor de finanțare (europene sau naționale) și elaborarea proiectelor.

Academia de Organizare Comunitară este un proiect derulat de Asociația Rădăuțiul Civic, în parteneriat cu Institutul de Politici Publice, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția ofi cială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Dă mai departe

Trackback-uri și pingback-uri 3

  1. Atelierele Academiei de Organizare Comunitară | Suceava News Online
  2. Ateliere pentru tinerii din Rădăuți și localitățile învecinate, lansate de Asociația Rădăuțiul Civic Ateliere pentru tinerii din Rădăuți și localitățile învecinate, lansate de Asociația Rădăuțiul Civic | SmartPress Suceava
  3. 45 de cetățeni din zona Rădăuți au participat la atelierele Academiei de Organizare Comunitară Rădăuți | Suceava News Online

Comentariile sunt închise.