Câteva propuneri de acțiune imediată pentru autoritățile locale în criza încălzirii termice din oraș

Situația încălzirii orașului a devenit critică în ultimele zile în Rădăuți.

Degradarea infrastructurii (cazane, țevi )/ lipsa investițiilor în modernizarea ei ❌, mentenanța deficitară nu sunt lucruri de azi / de ieri, iar pentru ele trebuie să răspundă toți cei care s-au aflat într-o funcție de decizie ? de-a lungul timpului în Rădăuți (la primărie sau la Servicii Comunale – de la înființare și până în prezent) și trebuie să purtăm această dezbatere locală, în mod așezat, cu cifre ? . Vom cere aceste cifre și le vom prezenta public.

Acum, însă, populația este cea care suferă, iar pentru bătrâni sau copii, situația devine critică. Până la remedierea situației ?‍♂, cerem și propunem autorităților locale câteva lucruri simple:

1. ? Comunicare constantă și în timp real a situației remedierii avariilor, astfel încât oamenii să nu mai stea în incertitudine, să-și poată planifica viața și minimul confort măcar de la o zi la alta. Pagina de Facebook Servicii Comunale SA este neactualizată din octombrie 2020 ❗ . Sperăm că fosta conducere a predat accesul la ea și cerem ca un angajat al Servicii Comunale să se ocupe de ea, informând constant populația.

2. ? Punerea la dispoziție a unui număr de telefon – de call-center, pentru situațiile critice, unde lumea să sune. Sunt bătrâni singuri în casă, sunt părinți cu copii – se poate realiza o celulă de criză cu voluntari pentru situații de urgență, care să le ducă acelor oameni un ceai cald, o pătură, un radiator măcar temporar.

3. ? Contactarea asociațiilor de proprietari și solicitarea identificării situațiile critice (bătrâni singuri, familii cu mulți copii) și să le comunice autorităților. În mod similar, acest lucru poate fi făcut și de Direcția de Asistență Socială pentru alte categorii vulnerabile.

4. ? Convocarea comitetului local pentru situații de urgență ? și evaluarea tuturor măsurilor care pot fi luate pentru sprijinul populației aflate în situații critice (mai ales categorii vulnerabile) și, dacă este cazul, declararea stării de alertă la nivel local.

Suntem dispuși să ne implicăm și să punem umărul la toate aceste lucruri împreună cu autoritățile locale, până se va depăși această situație.

Echipa Rădăuțiul Civic