Continuăm. Vrem să facem posibilă tabăra de vară educativă pentru copiii de la casa de tip familial din Rădăuți. Donează și tu!

Dragi rădăuțeni,

Dragi susținători,

Pe data de 22 iunie, lansam primul apel pentru o tabără de vară educativă pentru cei 17 copii de la Casa de tip familial „Universul Copiilor” din Rădăuți, care provin din familii dezbinate sau cu părinți decăzuți din drepturi. La acel moment ne propuneam să reușim să adunăm o sumă de 1300 de lei (reprezentând 10%) din costurile totale ale proiectului pe care l-am depus spre finanțare Primăriei Rădăuți.

Puterea comunității este extraordinară și în mai puțin de o săptămână a fost colectată suma de 4100 de lei, mult peste ceea ce ne așteptam inițial, de la oameni inimoși, rădăuțeni și nu numai. În data de 10 iulie au fost afișate rezultatele și procesul verbal de selecție al proiectelor. Toate cele 3 proiecte depuse pentru domeniul social inclusiv al nostru, al grupului „Rădăuțiul civic” depus de colegul nostru Lucian Popescul și cele 9 dosare depuse pentru domeniul culte au fost respinse.

Printre motivele respingerii proiectului nostru se numără:

 • faptul că membrii comisiei nu înțeleg dacă solicitantul este persoană fizică sau juridică (solicitantul este o persoană fizică, colegul nostru Lucian Popescul)
 • faptul că nu s-a trecut ora depunerii pe fișa de proiect, deși registratura este cea care a înregistrat depunerea proiectului
 • faptul că nu am avut o împuternicire din partea Casei de tip familial, deși nicăieri nu se cerea acest lucru.

Am apreciat că aceste motive sunt nejustificate, așa că am depus o contestație. Contestația a fost respinsă, iar răspunsul Primăriei îl puteți regăsi aici. Chiar și așa, apreciem faptul că anul acesta proiectele au fost evaluate în detaliu și rezultatele afișate public, în mod transparent, așa cum am solicitat și cum este normal să se întâmple și mulțumim membrilor comisiei pentru că acest lucru s-a întâmplat.

 

Ce e de făcut mai departe?

Chiar dacă nu am obținut sprijinul autorităților, mobilizarea cetățenilor din cele câteva zile în care s-au colectat peste 4000 de lei din donații ne arată că se poate și fără.

Dacă ne dorim să facem posibilă această tabără pentru copii trebuie să continuăm demersurile, pentru că puterea vine în primul rând de la cetățeni. 7 dintre copiii de la centru au plecat la rude pe care le-au văzut unii după mulți ani sau la mamele întoarse pentru puțină vreme din străinătate și rămân alături de ei până în luna septembrie când începe școala, dar ceilalți 10 copii chiar nu au rude cu care să-și petreacă vara, așa că sunt acum în Rădăuți, la casa de tip familial „Universul Copiilor”.

Vrem ca această tabără nu doar să le înfrumusețeze vara și copilăria, dar și să-i ajute în viitor, așa că am gândit câteva activități de învățare precum:
 • „Cunoașterea de sine – valorile mele: prietenie, cinste, respect, onestitate, integritate”
 • „Copilul și școala – de ce e importantă educația?”
 • „Copilul, drepturile și obligațiile sale”
 • „Copilul și organele legii”
 • „Copilul și consumul de alcool sau țigări”.

 

Am recalculat bugetul pentru cei 10 copii rămași în timpul verii la Casa de tip familial din Rădăuți și suma adunată până acum din donații (4102 lei) reprezintă deja aproape 50% din costurile totale, care sunt următoarele:

 

Perioada găsită disponibilă este 18-24 august și pentru a o putea rezerva trebuie să achităm 30% avans, iar restul sumei cu 2 săptămâni înainte, adică până pe data de 5 august.

Cum poți să ne ajuți? Prin donații, în orice cuantum, pentru a aduna și cealaltă jumătate de sumă și a face posibilă tabăra copiilor

Vrem să le înfrumusețăm acestor tineri această vară din copilăria lor și să-și amintească peste ani că deși situația lor materială nu o permitea, oamenii din comunitate i-au ajutat să nu simtă acest gol. Continuăm așadar campania de strângere de fonduri și  orice contribuție este apreciată.

Poți să faci asta:

 • prin transfer bancar direct în contul colegului nostru, Lucian Popescul, cel care a depus proiectul pentru grupul „Rădăuțiul civic” și care a gestionat și prima parte a campaniei: Bancă: Piraeus Bank Suceava / Numărul de cont: RO72PIRB3500487871001000 / Titular: Popescul Lucian-Constantin, Adresă: Str. Volovățului, nr. 73, Rădăuți, cu mențiunea Donație tabără copii Rădăuți;
 • prin PayPal la adresa: https://www.paypal.com/paypalme/CiubotaruLuca
 • întâlnindu-te cu unul dintre colegii noștri în Rădăuți și trasnmițându-i donația ta cash, toate donațiile fizice fiind ulterior virate în contul bancar de mai sus:  Lucian Popescul (0768 258 583) sau Florin Tiperciuc (0732 124 309). Te rugăm să ne lași la donație datele tale (nume, prenume și datele de contact). 

Lista donațiilor de până în prezent este aici și o vom actualiza constant, așa cum am făcut și în prima etapă, când speram să obținem sprijinul Primăriei. Avem în prezent colectată suma de:

4102/8351 lei

Update 24 iulie, orele 11:30 – mulțumim donatorilor, am ajuns la suma de 5202/8351 de lei, mai avem nevoie de aproape 3000 de lei.

Update 2 – 24 iulie, orele 18:00 – am ajuns la suma de 5602/8351 de lei.

Update 3 – 25 iulie, orele 16:00 – am ajuns la suma de 7160/8351 de lei. Mai avem puțin, vă mulțumim!

Update 4 – 26 iulie, orele 12:00 – Am reușit! Am colectat suma de 8560/8351 de lei. Vă mulțumim tuturor, copiii vor merge la mare, astăzi vom încheia contractul cu agenția! Lista donațiilor se regăsește aici.

Vă mulțumim tuturor celor care puneți umărul pentru această cauză nobilă, într-o acțiune de la cetățeni, pentru comunitate. Împreună punem lucrurile în mișcare!

Echipa „Rădăuțiul civic”

radautiulcivic@gmail.com / 0741 975 076

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.