Doza de educație media. Învață să gândeşti critic!

,,Doza de educație media. Învață să gândeşti critic!” a fost numele purtat de cele 3 ateliere susținute de Asociația Rădăuțiul Civic, în parteneriat cu Centrul pentru Jurnalism Independent.

Pe parcursul celor trei ateliere, elevii de la Colegiul Național Eudoxiu Hurmuzachi, Colegiul Andronic Motrescu şi Colegiul Tehnic Rădăuți au avut ocazia să descopere ce înseamnă consumul de media în forma lui activă şi pasivă, tehnici de desconstrucție a mesajelor, despre fapte şi opinii, amprenta digitală şi siguranţa în online.

Pentru a stimula gândirea critică, participanții au primit informații despre diferitele tehnici de analiză a mesajelor şi şi-au exersat capacitatea de a deconstrui un mesaj prin exerciții practice.

Călătoria elevilor nu se opreste aici, o parte dintre participanți urmând să ducă mai departe mesajele despre educația media în comunitatea din care fac parte, printr-o serie de ateliere şi campanii de comunicare.

____

Despre Programul Active Citizens Fund România:

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.”

Dă mai departe