Echipa

Membri ai grupului „Rădăuțiul civic”

Suntem persoane de toate vârstele, o echipă din toate profesiile, ne reunesc valorile și dorința de implicare. Ne dorim o societate mai bună, un oraș mai dezvoltat, o administrație performantă și un nivel de trai mai bun.

Consiliul Director al Asociației Rădăuțiul Civic – mandatul 2022 – 2023

Luca Ciubotaru
Președinte
Dana Haiura
Responsabil Financiar
Alexandru Gheorghiță
Coordonator Bună guvernare locală
Viviana Huțuleac
Coordonator Resurse Umane
Margareta Tcaciuc
Coordonator Social-educațional
Daniela Tiron
Coordonator Comunicare
Florentina Șcheul
Coordonator scriere proiecte

Membri activi:

Alexandru Gheorghiță
Coordonator echipă Bună guvernare locală

Absolvent de CNEH în 2011, al Facultății de Construcții și Instalații - inginerie civilă în limba engleză în 2015 și al unui master în limba engleză cu specializarea inginerie structurală (2017), ambele în cadrul Universității ,,Gheorghe Asachi” din Iași, Alexandru este inginer proiectant structurist și antreprenor local. Alexandru se descrie ca fiind pasionat de lucrurile bine făcute și de a aduce un impact în comunitatea în care trăiește.

Dana Mihaela Haiura
Responsabil financiar

Dana este de meserie inginer textilist, contabil, terapeut internațional și de 16 ani manager al cabinetului de Medicină Dentară Dr. Haiura Edward iar în cadrul asociației noastre, ocupă postul de responsabil financiar.

Florentina Șcheul
Coordonator proiecte

Florentina s-a înscris în Rădăuțiul Civic din dorința de a-și folosi experiența profesională de peste 15 ani în domeniul managementului proiectelor pentru a contribui la consolidarea societății civile din municipiul Rădăuți.

Margareta Tcaciuc
Coordonator Departamentul Social Educațional
Coordonator al echipei social-educaționale, Marga este pasionată de design și este mereu în căutare de provocări noi. S-a alăturat echipei Rădăuțiul Civic din dorința de a-și aduce creativitatea și energia în slujba comunității.
Mihaela Manoli
Coordonator echipă comunicare

Programator de meserie, Mihaela a terminat Facultatea de Informatică din Iași și lucrează în industria IT de opt ani. Este o fire veselă, energică și sensibilă. Introvertită, dar totuși sociabilă, își ia energia dintr-o carte bună, o revedere cu oameni dragi, o plimbare în natură alături de soțul ei sau meșterind mici lucrușoare handmade pe care le face cadou. S-a alăturat Rădăuțiului Civic în martie 2020, la începutul stării de urgență și i-a plăcut mult energia oamenilor, așa că a rămas și a continuat să se implice în proiectele cu care rezonează.

Mălina Anițoaei
Coordonator proiect Seri Bucovinene

Cu o vastă experiență în presa scrisă și audiovizual, Mălina este recunoscută pentru cărțile publicate și  sensibilitaea cu care scrie, iar activitatea ei în asociație este concentrată mai ales pe proiectul Seri Bucovinene, al cărei inițiator este, alături de Societatea pentru Cultura și Literatura Română în Bucovina. 

Dan Ioan Mârșu

Dan este un tânăr implicat în voluntariat și activitățile civice. Acesta a descoperit cât este de important să ieșim din zona de comfort și să lucrăm pentru rezolvarea unor probleme care afectează întreaga comunitate.

Daniela Tiron

Pasionată de marketingul online, lectură, călătorii, instrumente de scris și trăitul frumos, Daniela activează ca voluntar pentru că își dorește o schimbare a mentalității în plan local. Consideră că suntem cu toții direct responsabili de calitatea societății în care trăim și de evoluția comunității.

Eduard Andrei Radu

Eduard are 16 ani și este elev la Colegiul Tehnic Rădăuți. Un guru al domeniului IT, cu rezultate la olimpiade nationale, Eduard este pasionat de muzică și de implicarea civică. Și-a început activitatea în asociație dupa activitatea Mentor-IT 2020, iar apoi a devenit membru activ. Planul său pe următorii ani este de a rezolva problema mediului în oraș prin intermediul "Acceleratorului de Implicare Civică".

Ioan-Gabriel Chiraș

Ioan s-a alăturat echipei încă de la prima ședință de constituire a grupului. Este doctorand în istorie și îi place să contribuie la conștientizarea importanței trecutului, mai ales când el ne poate servi la găsirea unor soluții la problemele actuale. Crede că o persoană care se implică într-un domeniu poate fi un exemplu pentru o întreagă comunitate să se schimbe/și să schimbe în bine locul în care trăiește.

Matei Strugariu

Inginer geodez la bază, Matei este pasionat de infrastructură, iubește natura și sportul și își are un aport important în echipa de bună guvernare locală precum și în cea de istorie și cultură locală.

Membri fondatori:

Luca Ciubotaru

Luca este fondator al Asociației Rădăuțiul civic. Absolvent de drept și de științe economice, Luca are o experiență de peste 13 ani în sectorul ONG și a fost pentru un an Delegat de tineret al României la Organizația Națiunilor Unite, având numeroase experiențe internaționale. Luca este cadru didactic la Universitatea din București și este pasionat de organizare comunitară, studiind subiectul în Statele Unite la Harvard Kennedy School. Este pasionat de a conecta idei, oameni și resurse pentru a dezvolta comunități și crede în oameni și în puterea lor de a produce schimbări pozitive în jurul lor.

Adrian-Nicolae Popescu

Adrian este medic de familie în comuna Burla, medic al Aşezământului de copii „Sf.Ierarh Leontie” din Rădăuţi. Implicat în proiecte culturale literar-artistice, sportive şi acţiuni de voluntariat, Adrian doreşte să sprijine valorile rădăuţene, sub orice formă a expresiei acestora. Adrian este Preşedinte delegat pentru România al Accademia Internazionale „Arte e Cultura” Michelangelo Angrisani din Salerno (Italia) și s-a alăturat grupului, ştiind că are dreptul şi libertatea de a ajuta şi de a face bine.

Cristina Cramariuc

Cristina este o persoană energică, onestă, generoasă și meticuloasă care iubește natura, copiii și tot ceea ce este frumos. Pe lângă profesia actuală de grefier, Cristina dorește să-și dedice timpul liber, energia și creativitatea pentru proiecte ce vor transforma orașul în care trăiește într-un loc mai bun, frumos, prietenos. Cristina este cea care ne-a adus în atenție situația copiilor de la Casa de tip familial „Universul Copiilor” din Rădăuți și așa au apărut primele inițiative ale noastre în această direcție. 

Consiliul Director al Asociației Rădăuțiul Civic – mandatul 2021 – 2022

Luca Ciubotaru
Președinte
Cristina Cramariuc
Vicepreședinte
Sonia Condratov
Secretar și coordonator fundraising
Dana Haiura
Responsabil financiar
Alexandru Gheorghiță
Coordonator Bună guvernare locală
Margareta Tcaciuc
Coordonator Social-Educațional
Mihaela Manoli
Coordonator comunicare

Susținători:

Alături de membrii activi, Asociația Rădăuțiul Civic are numeroși membri susținători, persoane care s-au implicat punctual într-un proiect sau într-o inițiativă, ca voluntari, donatori, cu expertiză sau cu un sfat. Tuturor celor care au dat o mână de ajutor, le mulțumim!