Echipa

Membri ai grupului „Rădăuțiul civic”

Suntem persoane de toate vârstele, o echipă din toate profesiile, ne reunesc valorile și dorința de implicare. Ne dorim o societate mai bună, un oraș mai dezvoltat, o administrație performantă și un nivel de trai mai bun.

Membri fondatori:

Luca Ciubotaru

Luca este inițiatorul grupului „Rădăuțiul civic”. Absolvent de drept și de științe economice, Luca are o experiență vastă în sectorul ONG și a fost pentru un an Delegat de tineret al României la Organizația Națiunilor Unite, având numeroase experiențe internaționale. Crede că avem cu toții datoria de a da ceva înapoi locurilor în care am crescut. Este pasionat de a conecta idei, oameni și resurse pentru a dezvolta comunități și crede în puterea cetățenilor de a pune lucrurile în mișcare

Adrian-Nicolae Popescu

Adrian este medic de familie în comuna Burla, medic al Aşezământului de copii „Sf.Ierarh Leontie” din Rădăuţi. Implicat în proiecte culturale literar-artistice, sportive şi acţiuni de voluntariat, Adrian doreşte să sprijine valorile rădăuţene, sub orice formă a expresiei acestora. Adrian este Preşedinte delegat pentru România al Accademia Internazionale „Arte e Cultura” Michelangelo Angrisani din Salerno (Italia) și s-a alăturat grupului, ştiind că are dreptul şi libertatea de a ajuta şi de a face bine.

Cristina Cramariuc

Cristina este o persoană energică, onestă, generoasă și meticuloasă care iubește natura, copiii și tot ceea ce este frumos. Pe lângă profesia actuală de grefier, Cristina dorește să-și dedice timpul liber, energia și creativitatea pentru proiecte ce vor transforma orașul în care trăiește într-un loc mai bun, frumos, prietenos. Cristina este cea care ne-a adus în atenție situația copiilor de la Casa de tip familial „Universul Copiilor” din Rădăuți și așa au apărut primele inițiative ale noastre în această direcție. 

Membri activi:

Anamaria Boghean
Coordonator al programului de mentorat „Universul Copiilor”

Anamaria se încarcă cu energie pozitivă de la oamenii autentici și de la natură. A studiat și a locuit timp de șase ani în Franța și s-a întors anul trecut pentru a contribui la o Românie mai frumoasă. Crede că educația este răspunsul la toate schimbările necesare în societetate și se dedică acestei cauze, lucrând la cea mai importantă organizație din România din acest domeniu. Își dorește ca oamenii să protejeze natura și militează pentru reducerea deșeurilor și a risipei alimentare. Pe Anamaria o puteți întâlni într-o drumeție la munte sau explorând o țară străină și ascultând poveștile localnicilor.

Diana Ursan

Diana trăiește în București, unde a studiat istoria artei și lucrează în domeniul artei contemporane, pe care o (de)scrie, promovează și mediază local și internațional. Crede în potențialul cultural și social al Rădăuțiului și consideră că poate cea mai de preț resursă a orașului este componenta sa umană. Deși răspândiți în zone și țări diferite, rădăuțenii pot construi o comunitate care să genereze schimbare.

Lucian Popescul
Coordonator al taberei educative pentru copiii de la „Universul Copiilor” din anul 2017

Lucian este un tânăr rădăuțean dornic să ajute comunitatea să progreseze. Este absolvent al Academiei de Studii Economice din București – facultatea de Marketing, a absolvit un masterat european în Mangementul Relațiilor cu Clienții, studiind în Franța la Academie de Haute Alsace și în Polonia la Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach. Pasionat de educație, este membru fondator și fost președinte al clubului Toastmasters din Rădăuți.

Naomi Baciu

Naomi este elevă la CNEH, unde își desfășoară activitatea de Președinte al Consiliului Elevilor, voluntară în Asociația BAFI și debater ARDOR. Idealistă, privește problemele drept provocări pentru a progresa. Crede în depășirea limitelor gândirii, a granițelor ce separă cetățenii, culturile și valorile. Susține orice inițiativă ce are ca scop valorificarea potențialului existent și este convinsă că, din moment ce un simplu individ poate influența un colectiv, cooperarea poate muta "munții"!

Gabriel Chiraș

Gabriel se definește ca un om simplu într-o zonă simplă dar cu potențial. Student la Istorie, îndrăgește trecutul plaiurilor Bucovinei și este interesat de valorificarea zonei din perspectivă culturală și arhitecturală. Încurajat de persoanele din jur să se implice, Gabriel remarcă că: „Aceasta inițiativă m-a convins că merită să investești timp si efort când ești alături de oameni cu același interes: binele comun. Cu noi sau fără noi istoria se scrie, deci o părticică pe axa timpului păstrează un loc pentru fiecare din noi.”

Costel Dănuț Pintea

De 10 ani locuitor al Rădăuțiului, Costel a studiat la Liceul Silvic Câmpulung Moldovenesc, apoi a urmat cursurile Facultății de Științe Economice și Administrație Publică la Universitatea Suceava. Pe perioada studiilor și ulterior a colaborat cu firme din domeniul cercetării de piață și din cel al vânzărilor directe. O fire critică, deschisă pentru dezbateri, este interesat de problemele de mediu, culturale și sociale ale zonei. S-a alăturat echipei Rădăuțiul Civic din dorința de a crește gradul de bunăstare a comunității prin implicarea personală.

Liliana Coca

Liliana este Absolventă a Facultății de Științe Economice și își dorește să promoveze în comunitatea în care trăiește ideile de unitate, solidaritate, bun simț, culturalism și spirit civic. O tânără plină de energie, altruistă și dornică de a se implica în noi activități ce au un impact pozitiv asupra celor din jur, își dedică o parte din timpul liber ajutorării, dezvoltării și integrării în societate a copiilor din centrele de plasament.

Tabita Juravle

Tabita este în prezent Președintă a Consiliului Elevilor de la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi”. Ea preferă să-şi ia o carte bună şi un bilet de tren cu o destinație random, să imortalizeze momentul şi să nu-l pună pe facebook. In zilele când carnetul ei de elev nu este vizat hotărăşte să bea o cană mare de ceai negru şi să facă research pentru debate. Ghici ce? Eu sunt Tabita!

Vasile Pandaciuc
Membru în echipa care a refăcut benevol site-ul Primăriei Rădăuți

Vasile este absolvent al Colegiului Tehnic Rădăuți, în prezent masterand al Universității „Gh. Asachi” din Iași, unde își desfășoară activitatea ca inginer proiectant de instalatii. Vasile este pasionat de tehnologie, drumetii și masini, dar și de Bucovina și de caii pe care-i poți găsi aici.

Mihai Mardare

Mihai este arhitect, locuiește și profesează în București. Este preocupat de conservarea și valorificarea patrimoniului construit și de a consolida comunități implicate responsabil. Mihai crede că acest tip de comunități pot rezolva o parte din problemele Rădăuțiului precum stoparea migrării masive spre marii poli urbani, colaborarea mai eficientă cu administrația locală pentru o organizare mai eficientă a orașului și întărirea relațiilor interumane.

Corina Florean

Deși locuiește de 15 ani în altă localitate, Rădăuțiul a rămăs pentru Corina prima sa iubire, locul care a format-o timp de 25 de ani și de care va rămâne veșnic legată. O fire creativă și creatoare de lucruri, de idei, de oameni, Corina are o experiență de aproape 10 ani de lucru cu copii. Se bucură să cunoască persoane cu care are în comun interese și preocupări constructive, de aceea a și ajuns în Rădăuțiul Civic.

Ioana Delia Rusu

Ioana a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării și Facultatea de Filosofie la Universitatea București. Are un master în Relații Internaționale și 10 ani de activitate în sectorul non-guvernamental. Alături de alți doi tineri, în 2010 a inființat Asociația UMANIA în Rădăuți cu scopul de a contribui la dezvoltarea unei societati incluzive, responsabile, interactive și implicate în procesul schimbării pozitive. Apreciază oamenii cu inițiativă, lucrul în echipă și crede că doar prin educație vom produce schimbări pozitive pe termen lung în societate.

Adrian Stoleru

Adrian este formator și consultant educațional acreditat. Absolvent al Facultății de Științe Economice și Administrație Publică, Adrian este moderator la o televiziune locală din Suceava, fondator și manager al unor proiecte educaționale ce se adresează atât copiilor și părinților din România cât și din străinătate. Cu o bogată experiență în ONG-uri, Adrian a activat în organizațiile „Salvați Copiii” și „Asociația Juventus”, unde a învățat că implicarea în acțiuni civice constituie un rol determinant în formarea sa personală și profesională. A susținut diferite cursuri de dezvoltare personală ce s-au adresat unui număr de peste 800 de persoane din Municipiul Suceava și își dorește să inspire prin tot ceea ce face.

Cristian Coleasca

Cristian este o persoană activă și mereu în căutarea activităților de interes civic, pasionată de artă și în special de muzică, domeniu în care și activează. În prezent student al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca în cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, are drept domenii de interes dreptul constituțional, dezvoltarea internațională, politicile publice și teoriile democrației. Dorește să ajute oricât de mult la dezvoltarea Rădăuțiului, fiind atașat de orașul natal.

Leonard Bereholschi

Leonard a studiat la CNEH, specializarea matematică-informatică. Pasionat de calculatoare si cu precădere de domeniul inteligenței artificiale, dorește să-și continue studiile în domeniul IT. S-a alăturat grupului Rădăuțiul Civic în urma concursului “Hai să digitalizăm orașul” și de atunci face parte și din echipa care se ocupă de dezvoltarea și mentenanța aplicației e-Rădăuți. Leo este curios, deschis către nou și către bune practici, dispus să-i ajute dezinteresat pe ceilalți și comunitatea în ansamblul ei.

Andreia Mihaela Frunză

Andreia este elevă la Colegiul Tehnic Rădăuți, specializarea Științe Sociale. A decis să se alăture echipei Rădăuțiul Civic deoarece vrea o schimbare în legătură cu indiferența și influența negativă pe care oamenii o au asupra lucrurilor. Îi place să se implice în cât mai multe proiecte, grupuri, evenimente și pune suflet în tot ce face. Este pasionată de dans, fotbal, desen și își dorește să devină în viitor un avocat sau un psiholog implicat.

Andreea Papuc

Andreea a absolvit Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din Iași, orașul său natal. Din pasiune pentru călătorii, natură, cultură și limbi străine a obținut un brevet de turism, fiind totodată interesată de mai multe domenii: resurse umane, drept, dezvoltare personală. Din dorința de a ajuta a fost voluntar în cadrul Clubului de Initiațivă Comunitară pentru Tineret – Impact, al Fundației “Noi Orizonturi” din Iași. Deși locuiește în Rădăuți doar de câțiva ani, îl consideră un oraș mic cu un potențial mare. S-a alăturat grupului Rădăuțiul Civic deoarece este format din oameni capabili, creativi, cu inițiativă, care vor să aducă schimbări benefice atât orașului în sine cât și locuitorilor săi.

Costică Popescu

Costică este o persoană dornică să învețe mereu ceva nou. Creativ, energic, în prezent este supervizor de calitatea produsului la o multinațională italiană și călătorește prin Europa cu visul de a se întoarce într-o Românie normală. Deoarece crede că schimbarea începe cu sine, s-a hotărât să se alăture grupului Rădăuțiul Civic, unde împreună cu ceilalți membrii să încerce (și să reușească) să aducă instituțiile statului mai aproape de cetățeni.

Alexandru Boghean

Alexandru studiază ingineria industrială și este pasionat de tot ce ține de automatizarea în acest domeniu. Este interesat de dezvoltarea zonei Moldovei pe mai multe planuri: industrie, infrastructură, educație. Îngrijorat de starea precară a educației în rândul tinerilor și de emigrarea lor masivă, își dorește mai ales să demonstreze că se poate reuși și rămânând în țară. Îi place să citească, să călătorească și să-și îmbunătățească cunoștințele din domeniul civic, nu se ferește de muncă și de efortul de a încuraja tinerele generații să facă posibilă schimbarea de care avem mare nevoie.

Membri susținători:

Adrian Puha, Cosmin Darabaneanu, Petruț Popovici, Alexandra Burgheaua, Daniel Prelipcean, Iulian-Ștefan Lupescu, Alina Forcuță, Bujor Colibaba, Dan Muntean, Sorin Avram Nicoară, Silviu Grijincu, Eduard Witowschi