Echipa

Membri ai inițiativei „Rădăuțiul civic”

Suntem persoane de toate vârstele, o echipă din toate profesiile, ne reunesc valorile și dorința de implicare. Ne dorim o societate mai bună, un oraș mai dezvoltat, o administrație performantă și un nivel de trai mai bun.

Ionuț Agape

Proaspăt locuitor al Rădăuțiului, încă se bucură de atmosfera linistită a acestui oraș. Ionuț Agape este absolvent al facultatății de Automatică și Calculatoare cu specializarea Automatică si Informatică Industrială, din cadrul universității tehnice Gheorghe Asachi din Iași.

Gabriel Ailenei

Gabi este un tânăr cu ambiții mari și căruia îi place viața. Este pasionat de vorbitul în public și dezvoltarea competențelor de lider pentru că îi plac interacțiunile cu alte persoane și munca în echipă. Este un tânăr cu mintea deschisă și dornic să cunoască oameni noi. Îi plac discuțiile constructive pe teme sociale, iar unul din lucrurile care îl fac fericit este sa îi vadă fericiți pe cei din jurul său. Îi place să accepte noi provocări și să își pună la încercare limitele.

 Alexandra Burgheaua

Este o fire hotărâtă, perseverentă, devotată lucrului bine făcut şi cu simțul practic al lucrului în echipă, fără compromisuri. Îi place să se implice în activitățile de voluntariat prin care să ajute cu adevărat pe cei care chiar au nevoie, lucrând cu orice categorie de oameni: copii, adulți şi în principal adolescenți. Alexandra a fost timp de un an de zile Preşedintele Consiliului şcolar al Elevilor de la CNEH şi a învățat că dacă îmbină utilul cu plăcutul şi seriozitatea cu buna dispoziție, poate face lucruri minunate. Asta e ceea ce vrea să facă şi acum.

 Gabriel Chiraș

Un om simplu într-o zonă simplă dar cu potențial, încurajat de persoanele din jur să se implice. Student la Istorie, de unde si dragostea pentru trecutul nostru pe aceste plaiuri, respectiv interesul de valorificare a zonei din perspectivă culturală și arhitecturală. „Aceasta inițiativă m-a convins că merită să investești timp si efort când ești alături de oameni cu același interes: binele comun. Cu noi sau fără noi istoria se scrie deci o particică pe axa timpului păstrează un loc pentru fiecare din noi.”

 Luca Ciubotaru

Luca este inițiatorul grupului „Rădăuțiul civic”. Absolvent de drept și de științe economice, Luca are o experiență vastă în sectorul ONG și a fost pentru un an Delegat de tineret al României la Organizația Națiunilor Unite, având numeroase experiențe internaționale. Crede că avem cu toții datoria de a da ceva înapoi locurilor în care am crescut. Este pasionat de a conecta idei, oameni și resurse pentru a dezvolta comunități și crede în puterea cetățenilor de a pune lucrurile în mișcare.

 Liliana Coca

Liliana este o tânără plină de energie, dornică a se implica în noi activități ce au impact pozitiv asupra celor din jur. Altruistă și generoasă aceasta își dedică o parte din timpul liber ajutorării, dezvoltării și integrarii în societate a copiilor din centre de plasament. Totodată, Liliana este Absolventă a Facultății de Științe Economice și își dorește să promoveze în comunitatea în care trăiește ideea de unitate, solidaritate, bun simț, culturalism și spirit civic.

 Paul Coman

Paul este cercetător în domeniul ingineriei la Universitatea de Sud din Danemarca și este pasionat de energii regenerabile și sustenabilitate. Paul crede că educația este cel mai important domeniu pentru formarea unui popor matur și responsabil, drept urmare dorește să își aducă contribuția atât la nivel local cât și la nivel global, începând din locuri mici precum Rădăuțiul. Paul este și fondatorul grupului Comunitatea Sustenabilă.

Cristina Cramariuc

Cristina este o persoana energica, onesta, generoasa si meticuloasa care iubeste natura, copiii si tot ceea ce este frumos si doreste sa-si dedice timpul liber, energia si creativitatea pentru proiecte ce vor transforma orasul in care traieste intr-un loc mai bun, frumos, prietenos.

 Mihai Mardare

Mihai este arhitect, locuiește și profesează în București. Este preocupat de conservarea și valorificarea patrimoniului construit și de a consolida comunități implicate responsabil. Mihai crede că acest tip de comunități pot rezolva o parte din problemele Rădăuțiului precum stoparea migrării masive spre marii poli urbani, colaborarea mai eficientă cu administrația locală pentru o organizare mai eficientă a orașului și întărirea relațiilor interumane.

 Vasile Pandaciuc

Vasile este absolvent al Colegiului Tehnic Rădăuți, în prezent masterand al Universității „Gh. Asachi” din Iași, unde își desfășoară activitatea ca inginer proiectant de instalatii. Vasile este pasionat de tehnologie, drumetii și masini, dar și de Bucovina și de caii pe care-i poți găsi aici.

Adrian Popescu

Adrian este medic de familie în comuna Burla, medic al Aşezământului de copii „Sf.Ierarh Leontie” din Rădăuţi. Implicat în proiecte culturale literar-artistice, sportive şi acţiuni de voluntariat, Adrian doreşte să sprijine valorile rădăuţene, sub orice formă a expresiei acestora. În 2014 devine membru de onoare al Maison Naaman pour la Culture din Jounieh (Liban), fiind desemnat şi Preşedinte delegat pentru România al Accademia Internazionale „Arte e Cultura” Michelangelo Angrisani din Salerno (Italia). S-a alăturat grupului, ştiind că are dreptul şi libertatea de a ajuta şi de a face bine.

 Lucian Popescul 

Lucian este un tânăr rădăuțean dornic să ajute comunitatea să progreseze. Este absolvent al Academiei de Studii Economice din București – facultatea de Marketing, a absolvit un masterat european în Mangementul Relațiilor cu Clienții, studiind în Franța la Academie de Haute Alsace și în Polonia la Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach. Pasionat de educație, este membru fondator și fost președinte al clubului Toastmasters din Rădăuți.

Petruț Popovici

Petruț este unul dintre membrii fondatori ai Asociației „Construim România”. Petruț susține dezvoltarea României prin proiecte de dezvoltare a infrastructurii şi printr-un acces mai diversificat la educație şi cultură. Din acest motiv a organizat şi a participat la diferite proiecte sociale si educaționale.Este pasionat de Comunicare si Relații Publice si cochetează cu videografia.Petruț este unul dintre susținătorii reintroducerii trenurilor de călători pe ruta Dorneşti-Putna-Nisipitu.

 Daniel Prelipcean

O minte din România pitorească studiind în engleză la Jacobs University în Germania de Nord. Daniel este pasionat de Fizică Matematică și Teoretică, motivat să înțeleagă filosofia din spatele fiecărei ecuații, pe care o întâlnește și, pentru a-și amplifica șansele, devorează literatură universală ca o gaură neagră. Fundațiile unei persoane sunt la fel de importante ca cele ale unei teoreme, motiv pentru care el se întoarce mereu în Rădăuți pentru a face ceva, de bine speră el, pentru oraș.

Adrian Puha

Adrian, rădăuţean în primul rând, a activat în presă ca şi realizator de emisiuni  Radio –Tv.  Momentan, administrator al unei ceainării din Municipiul Rădăuţi, este un iubitor şi pasionat de natură şi grădinărit. De ce Rădăuţiul Civic ? Pentru că neregulile, nepăsarea autorităţilor şi indiferenţa societăţii faţă de problemele mediului înconjurător au crescut simţitor în decursul ultimilor ani. Hai să fim mai buni cu semenii noştri şi mai ales cu NATURA.

Ioana Delia Rusu

Ioana a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării și Facultatea de Filosofie la Universitatea București. Are un master în Relații Internaționale și 10 ani de activitate în sectorul non-guvernamental. Alături de alți doi tineri, în 2010 a inființat Asociația UMANIA în Rădăuți cu scopul de a contribui la dezvoltarea unei societati incluzive, responsabile, interactive și implicate în procesul schimbării pozitive. Apreciază oamenii cu inițiativă, lucrul în echipă și crede că doar prin educație vom produce schimbări pozitive pe termen lung în societate.

Adrian Stoleru

Adrian este formator și consultant educațional acreditat. Cu o bogată experiență în ONG-uri încă din anul 1994, Adrian a activat in organizațiile „ Salvați Copiii „ și “ Asociația Juventus “ unde a învățat că implicarea în acțiuni civice constituie un rol determinant în formarea sa personală și profesională. Absolvent al Facultății de Științe Economice și Administrație Publică, Adrian este moderator la o televizune locală din Suceava, fondator și manager al unor proiecte educaționale ce se adresează atât copiilor și părinților din România cât și din strainătate. A susținut diferite cursuri de dezvoltare personală ce s-au adresat unui numar de peste 800 de persoane din Municipiul Suceava și iși dorește să inspire prin tot ceea ce face peste 100.000 de persoane in următorii 3 ani.

Florin Tiperciuc

Schimbarea începe cu tine. Așa crede și Florin, că schimbarea Rădăuțiului începe de la cei care au pășit pe străzile lui. El a urmat Facultatea de Drept la Iași unde a terminat și un master, perioadă în care a fost implicat în diverse acțiuni de voluntariat. Este pasionat de științele sociale și crede că orașul unde a copilărit are un potențial foarte mare și împreună putem să contribuim la atingerea acestui potențial.

Diana Ursan

Diana trăiește de zece ani în București, unde a studiat istoria artei și lucrează în domeniul artei contemporane, pe care o (de)scrie, promovează și mediază local și internațional. Crede în potențialul cultural și social al Rădăuțiului și consideră că poate cea mai de preț resursă a orașului este componenta sa umană. Deși răspândiți în zone și țări diferite, rădăuțenii pot construi o comunitate care să genereze schimbare.

 Alina Forcuță

Cristian Coleasca

Bujor Colibaba

Lucian Grijincu