Fake news și dezinformare online: recunoaște și verifică

Centrul Comunitar Rădăuți a fost gazda celui de-al treilea atelier din cadrul proiectului ,,Transparență, acces la informație și jurnalism de investigație pentru o mai bună guvernare locală”, proiect realizat la inițiativa Asociației Rădăuțiul civic și susținut de Embassy of the Netherlands in Romania.

Evenimentul cu tema ,,Fake news și dezinformare online: recunoaște și verifică” l-a avut ca invitat pe domnul Bogdan Oprea, dr. în Științe ale Comunicării, cadru universitar al Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Universitatea București și s-a desfășurat duminică, 15.05.2022, începând cu ora 15. La eveniment au participat voluntari ai asociației Rădăuțiul civic, elevi ai liceelor din municipiu, dar și alți rădăuțeni interesați de subiect. Domnul prefect Moldovan Alexandru ni s-a alăturat încă de la începutul evenimentului și dorim să îi mulțumim pentru implicare și susținere!

,,Mai mult decât un curs despre combaterea fake news-ului, o întâlnire de suflet, la Rădăuți, Suceava, cu voluntari ai Asociației Rădăuțiul civic, dar și cu alți oameni care mi-au devenit dragi după ce i-am cunoscut în Vama Siret la începutul crizei refugiaților ucraineni.

Am insistat să țin cursul față-în față, ci nu doar online și, cu concursul lui Luca Ciubotaru și al Vivianei Huțuleac, cărora le mulțumesc pentru ospitalitate și prietenie, am și reușit”, a mărturisit Bogdan Oprea, căruia îi mulțumim pentru dedicare, implicare și informațiile atât de utile oferite participanților.

Comments

comments