Fondul de Solidaritate – 4-16 mai

4-6 mai

➡️ Medicamentele aduse de IsraAid din Germania vor fi incluse în următorul transport care pleacă spre Nikolayev.

➡️ Tot de la IsraAID Germany am primit sprijin pentru transportul produselor necesare aprovizionării cortului din vamă, unde continuăm să fim prezenți prin voluntarii noștri la cortul Crucea Rosie Suceava și Rădăuțiul Civic.

➡️ Alte donații primite de la partenerii noștri, Impuls Begegnungsstätte și Helping Hands e.V. din Germania au fost trimise spre zonele unde este cea mai mare nevoie.

➡️ Un alt transport realizat cu ajutorul Asociației Viva La Vita a pornit spre Mariupol.

➡️ Generatorul diesel de 3,5 tone trimis zilele trecute de partenerii de la Helping Hands și cei 1.000 de litri de motorină au ajuns în Harkov, fiind descărcate la spitalul Merefyan. In Harkov rețeaua de electricitate a fost afectată. Uneori transporturile până în zonele afectate presupun un efort logistic mare, cu transferuri repetate. Zilele trecute am trimis inclusiv un transport cu piese necesare în Kiev, de la Vespa Club Romania. Ne bucurăm că bunurile au ajuns la timp, prin mijlocirea unor colaboratori din Cernăuți.

➡️ Aproape de Cernăuți, în comuna Crasna, care găzduiește aproape 400 de refugiați interni, au ajuns și ajutoarele noastre. Este un efort constant și mare al administrațiilor locale să susțină sute de civili care fug din calea războiului, cum e cazul comunei Crasna, dar și a altor comune din Regiunea Cernăuți. Tot în regiune, au fost relocate numeroase uzine din zone afectate din Ucraina.

[ngg src=”galleries” ids=”11″ display=”basic_slideshow”]

7-10 mai

? Patru tone de produse alimentare și medicamente, produse de igienă au ajuns la Universitatea Națională Yuriy Fedkovych din Cernăuți, care le-a distribuit, mai departe, către spitale și peste 1.600 de refugiați din Cernăuți, dar și spre orașe mai îndepărtate precum Kiev, Zhytomyr, Mykolayiv sau Harkov. Dincolo de mulțumirea sufletească că putem fi de ajutor celor care nu mai au aproape nimic, mesajele de mulțumire precum cel scris și semnat de rectorul Universității Yuriy Fedkovych din Cernăuți ne confirmă, încă o dată, că mai suntem oameni.

? Tot alimente și medicamente am încărcat și într-un buz de produse trimis către Organizația Karitas Storojineț care sprijină întregul raion unde sunt adăpostiți mii de refugiați interni.

[ngg src=”galleries” ids=”12″ display=”basic_slideshow”]

11-16 mai

➡ În cursul zilei de miercuri, 11 mai, o mașină de donații a plecat către primăria Kamianska urmând să ajungă direct în zonele afectate de război;

➡ Tot miercuri, am trimis către tabăra de refugiați din Rădăuți un transport de alimente și apă;

➡ Asociația Viva la Vita către care donăm constant alimente și bunuri a ajuns până în Harkov, acolo unde oamenii se adăpostesc în subsoluri și au mare nevoie de sprijin;

➡ În regiunea Khmelnitsky sunt declarați oficial aproape 150.000 de refugiați interni, numărul lor fiind mult mai mare; Partenerii noștri din această localitate ne-au transmis că prin transporturile trimise de noi până acum cu aproximativ 230 de tone de alimente și bunuri, au deservit peste 20.000 de cetățeni în nevoie;

➡ Săptămâna trecută, în una dintre ultimele livrări făcute în apropiere de Harkov de partenerii noștri, localitatea a fost bombardată la trei ore după ce a ajuns transportul, de aceea distribuirea alimentelor în zonele expuse nu este deloc un proces ușor și organizațiile nonguvernamentale nu se pot apropia decât de zonele care sunt sigure (negăsind șoferi sau voluntari dispuși să distribuie alimentele);

➡ În cursul zilei de sâmbătă, 14 mai, o delegație de ambasadori și oameni de afaceri străini a fost prezentă în vama Siret. Au avut o și întâlnire cu reprezentații ONG-urilor. Doamna Lea Stančic (ambasadorul Sloveniei la București) a fost în vizită la cortul asociației Rădăuțiul civic, felicitând asociația pentru implicarea în acțiunile desfășurate în susținerea refugiaților ucraineni;

➡ Neobosiții membri ai asociației noastre au reușit ca în cursul zilei de sâmbătă să trimită și trei transporturi umanitare către Ucraina, către primăria Suceveni (care are în grijă câteva sute de refugiați), primăria Krasnolisk și organizația Charity Fund Pryhystok.

➡ Tot pe 14 mai, Veronica Sîrbu și-a donat ziua de naștere prin platforma Galantom către Fondul de Solidaritate! Îi mulțumim mult pentru acest gest și pentru resursele cu care vom putea achiziționa alimente în continuare pentru transporturile spre Ucraina.

➡ Duminică, 15 mai, a mai plecat încă un transport comun cu partenerii de la IsraAid care va livra medicamente, alimente și produse de igienă in Mykolav. Intre timp am avut parte și de compania unei delegații din partea Aktion Deutschland Hilft care a documentat tot procesul.

[ngg src=”galleries” ids=”13″ display=”basic_slideshow”]

Ne puteți susține în continuare, astfel:
? Posibilitate de donație cu cardulhttps://www.radautiulcivic.ro/sustine-rc/
? Cont lei: RO43RNCB0241161686520001, Cod SWIFT: RNCBROBU
? Cont euro: RO38RNCB0074161686520002, Cod SWIFT: RNCBROBU, ambele deschise la BCR.
? Paypal: https://www.paypal.com/paypalme/radautiulcivicSV

? Sponsorizări deductibile ale companiilor: https://www.radautiulcivic.ro/acorda-o-sponsorizare-deductibila/

Menționați în detaliile plății ,,Ucraina”.

Toate veniturile și cheltuielile Fondului de Solidaritate pot fi vizualizate în timp real, aici.

Mulțumim tuturor donatorilor și oamenilor cu suflet mare implicați în eforturile noastre, fiecare gest contează enorm pentru acei oameni în nevoie la care ajungem.

Acest efort nu ar fi fost posibil fără sprijinul partenerilor noștri care ne ajută să continuăm: