Fondul de solidaritate – octombrie 2022

În același efort continuu, din hub-ul umanitar din Rădăuți a plecat puțină speranță pentru 90 de familii care au plecat din regiunea Lugansk și Hirske, iar acum s-au stabilit în Dnipro. Din nou cu ajutorul partenerilor noștri de la #IsraAIDGermany, colegii noștri au compus cutii cu alimente și bunuri necesare familiilor.

Ajutoarele noastre pregătite la hub-ul umanitar din Rădăuți au ajuns și în apropiere de Izum, în două sate din Regiunea Harkov, o zonă aflată de la început de aprilie sub ocupație rusească, eliberată în urmă cu câteva săptămâni de trupele ucrainene.

Partenerii noștri din Ucraina au ajuns la peste 130 de persoane, majoritatea în vârstă, care au îndurat condiții grele în ultimele luni, neavând nicio sursă de venit în perioada de ocupație rusească, nici măcar pensiile lunare. Civilii din regiunile eliberate au mare nevoie de ajutor în săptămânile următoare.

From Radauti, with hope.

Am reușit acest lucru cu ajutorul multor oameni de bine și cu sprijinul oferit de organizația internațională Care prin Fundația SERA Romania, Care Franța și FONPC.

Eforturile umanitare au continuat și la frontieră, la tabăra de la stadion, dar mai ales dincolo de graniță, cu sprijin pentru regiunile recent eliberate de sub ocupație, iar în același timp, continuăm sau dezvoltăm noi inițiative locale în Rădăuți și în zonă.

🟦 Noutăți de la Fondul de Solidaritate:

➡ Am trimis, alături de partenerii de la IsraAid, 90 de cutii cu alimente la Dnipro, iar de acolo la Lyman, oraș recent eliberat din regiunea Donetsk;

➡ aprovizionăm tabăra ISU de la stadionul din Rădăuți în mod constant cu ceea ce este nevoie. Am trimis de curând două transporturi de apă 🚰 pentru cele aprox. 150 de persoane de acolo și am reușit să sprijinim și unul dintre copiii din tabără cu un tratament de care avea mare nevoie și pe care îl terminase.

➡ pregătim alte transporturi spre regiunile eliberate de curând, spre estul Ucrainei, acolo unde e cea mai mare nevoie de ele;

Ne puteți susține în continuare, astfel:


➡ Posibilitate de donație cu cardulhttps://www.radautiulcivic.ro/sustine-rc/
➡ Cont lei: RO43RNCB0241161686520001, Cod SWIFT: RNCBROBU
➡ Cont euro: RO38RNCB0074161686520002, Cod SWIFT: RNCBROBU, ambele deschise la BCR.
 Paypal: https://www.paypal.com/paypalme/radautiulcivicSV

 Sponsorizări deductibile ale companiilor: https://www.radautiulcivic.ro/acorda-o-sponsorizare-deductibila/

Menționați în detaliile plății ,,Ucraina”.

Toate veniturile și cheltuielile Fondului de Solidaritate pot fi vizualizate în timp real, aici.

Acest efort nu ar fi fost posibil fără sprijinul partenerilor noștri care ne ajută să continuăm:

Dă mai departe