Întâlnirea comunității

Întâlnirea unei echipe este mereu prilej de bucurie, cu atât mai mult atunci când se întâlnesc voluntari, prieteni și camarazi în eforturile civice.

Voluntarii Rădăuțiul Civic s-au întâlnit, la final de lună iulie, la ziua ,,de împreună”, cu timp de calitate, zâmbete și voie bună. Și pentru că ne place ca întâlnirea unei comunități să ne fie și prilej de învățare, sâmbăta trecută am avut parte și de un seminar despre arta supraviețuirii, un concurs și momente de relaxare.

Sebastian, de la Outdoor essentials, ne-a făcut o introducere în ceea ce reprezintă arta supraviețuirii, iar temele atinse au cuprins:

✔️detalii despre orientaraa în teren și alegerea unui loc propice pentru campare și stabilirea perimetrului de siguranță;

✔️ce trebuie să conțină un kit de supraviețuire și unul de urgență;

✔️orientarea în teren cu sau fără hartă și busolă;

✔️noțiuni despre foc și diferite metode de a aprinde focul,

✔️procurarea și filtrarea apei;

✔️lucrul cu coarda și diferite tipuri de noduri utile.

Am stimulat simțul competiției împărțind colegii pe echipe, iar tema consursului propus a fost aprinderea și menținerea unui foc până la aducerea în punctul de fierbere a unui recipient cu apă. Atenția, răbdarea și perseverența și-au spus cuvântul, astfel că Flavius și Ioana au câștigat premiile pregătite.

Dincolo de activitățile de zi cu zi în cadrul asociației, nu ne uităm misiunea de a fi o echipă unită, care crește și se dezvoltă în armonie, astfel că am încheiat ziua cu momente de relaxare și socializare, bucurându-ne de liniștea și tihna pădurii din apropierea Rădăuțiului.

[ngg src=”galleries” ids=”18″ display=”basic_imagebrowser”]