Lacul și parcul „Al. Sahia” – o zonă ecologizată de Ziua Mondială a Curățeniei. Stadiul situației acestei zone simbol a Rădăuțiului

Mulțumim tuturor celor care astăzi, de Ziua Mondială a Curățeniei, și-au rupt din timpul lor și au făcut ca lacul și parcul „Al. Sahia” să fie un loc mai curat. Lacul este un simbol al Rădăuțiului, al comunității, nu al firmelor cu diverse interese, de aceea problema trebuie rezolvată cât mai curând.


Pe 10 decembrie va avea loc la Curtea de Apel Suceava primul termen al recursului din procesul în care AVACONSULTING, reprezentată de av. Bogdan Bărbuță, încearcă să obțină proprietatea terenului insulei (pe fond, la Judecătoria Rădăuți și în apel, la Tribunalul Suceava, firma a pierdut, instanțele dând câștig de cauză Primăriei Rădăuți și Asociației Rădăuțiul Civic). Sperăm ca soluția să se mențină și în recurs și hotărârea să fie definitivă în acest final de an.

Până atunci, însă, e nevoie de intervenția autorităților, care nu depinde de procesul de mai sus, căci timpul trece, iar acel lor rămâne tot așa, lucru pe care l-am tot spus:

  • demolarea terasei ilegale, construită de SC APOLLO SRL;
  • dobândirea de către Primărie proprietății asupra clădirii de pe insulă (aparținând firmei AVACONSULTING SRL), în baza contractului de concesiune, în urma unei evaluări reale.
  • amenajarea lacului și parcului, în urma unui concurs de arhitectură și redarea acestui spațiu verde rădăuțenilor!


Mulțumim încă o dată tuturor voluntarilor! Facem un apel la toți adolescenții să păstreze locul curat, iar la Poliția Locală să-i amendeze pe cei care aruncă deșeuri. Mulțumim, Servicii Comunale SA, pentru ridicarea deșeurilor colectate!