Mâncare caldă pentru refugiații din tabăra ISU

La finalul anului trecut, tabăra de tranzit ISU din Rădăuți era singura tabără de tranzit activă condusă de ISU în România deoarece are condiții mai bune decât toate celelalte. Cu adăposturi încălzite și acoperite, până acum, cu eforturile diverșilor actori umanitar, tabăra oferă nu doar un acoperiș deasupra capului, ci și mese calde pentru oamenii care locuiesc acolo sau tranzitează regiunea.

Întrucât numărul refugiaților a crescut într-o perioadă scurtă, ISU nu a mai avut posibilitatea să acopere mesele calde începând cu sfârșitul lunii noiembrie. Printr-un proiect Mercy Corps, gestionat de Asociația Rădăuțiul Civic, am sprijinit tabăra din Rădăuți în luna noiembrie oferind peste 900 de mese calde pentru refugiați.

Cum numărul refugiaților a crescut la aproape 190 -200 de persoane, față de o media de 100 de persoane initial, în luna decembrie a fost nevoie de un sprijin și mai consistent. Astfel că am obținut un grant oferit de Action Against Hunger. Am reușit să oferim peste 3.600 de mese calde pentru 800 de refugiați din tabăra ISU din Rădăuți.

După 25 de zile din luna decembrie în care fiecare refugiat a primit o masa caldă, am convins United Nations High Commissioner for Refugees / UNHCR că este nevoie de un sprijin susținut și consolidat. Astfel că UNHCR a preluat acest efort și continuă să ofere mese calde refugiaților din tabăra ISU din Rădăuți.

Asociația Rădăuțiul Civic a mai sprijinit tabăra din Rădăuți începând cu luna februarie 2022 cu apă, produse de igienă, alimente și o va face în continuare, în măsura solicitărilor și posibilităților.