Dar din dar se face rai – două acțiuni caritabile, la Rădăuți

În datele de 12 și 13 decembrie au avut loc două activități caritabile organizate pentru două familii aflate în nevoie din Rădăuți, respectiv din Marginea. Când oamenii pun în comun resurse și energie pentru cauze bune, rezultatul este peste așteptări.

În urmă  cu câteva luni, un tânăr Ionel Moisiuc, originar din comuna Frătăuții Noi, care locuiește acum în Italia ne-a contactat și ne-a spus că ar dori ca de sărbători să organizeze o campanie de donare de sânge, cerându-ne ajutorul. Zis și făcut. Nu am refuzat niciodată să contribuim și să susținem astfel de inițiative comunitare, care arată că sunt mulți oameni cărora le pasă.

Între timp, Clubul lui Tigrilă  a identificat două cauze sociale din Rădăuți și din Marginea:

  • prima familie, cu doi copii de 7, respectiv 9 ani și cu tatăl paralizat, este din Rădăuți. Toți trei (cei doi copii și tatăl) sunt în îngrijiți de către bunica copiilor în vârstă de aproape 80 de ani, locuind cu toții într-o cameră din Rădăuți cu chirie.
  • cea de a doua familie este din Marginea – o familie cu 6 copii și cu tatăl bolnav în fază terminală. 

Astfel, am decis ca această campanie de donare de sânge să fie făcută pentru prima familie, iar cetățenii să poată face 2 fapte bune în același timp: donarea de sânge și, pentru cei care doresc, donarea bonurilor de masă pentru această familie nevoiașă.

Ne-a fost mare bucuria să vedem că au răspuns necondiționat acestei acțiuni tineri bărbați și femei, elevi, persoane în vârstă și familii care au dorit să doneze sânge pentru o cauză nobilă, într-un număr de 67 de donatori, dintre care aproape 50 au îndeplinit și condițiile. 

Din campania de donare de sânge inițiată de Ionel Moisiuc și sprijinită de grupul nostru, s-a adunat o sumă de 3733 de lei care a fost donată bunicii care are grijă de cei doi copii și de tatăl acestora. 

Un rădăuțean inimos a donat și două calculatoare care vor fi montate în aceste zile la cele două familii.

În data de 13 decembrie, Clubul lui Tigrilă a organizat la Casa de Cultură un spectacol caritabil pentru cea de a doua familie, unde din bunăvoința rădăuțenilor inimoși, al elevilor și al profesorilor implicați, s-a colectat o sumă de 7511 lei pentru familia cu cei 6 copii. A fost un spectacol cu multe activități și cu numeroși copii implicați pentru o cauză bună.

În câteva zile, comunitatea rădăuțeană a mobilizat peste 10.000 de lei pentru aceste două cauze. Le mulțumim tuturor celor care s-au implicat pentru această cauză frumoasă: doamnelor de la Punct Donare Sange Radauti pentru toată răbdarea de astăzi și pentru donații, voluntarilor, Clinicii ProMed din Comuna Bilca, și tuturor cetățenilor care au donat. Mulțumim Clubul Lui Tigrila și doamnei Margareta Marga pentru identificarea cauzelor.

Mulțumim colegilor noștri Florin și Mihai și mai ales lui Ionel Moisiuc, tânărul din comuna Frătăuții Noi care a inițiat această campanie de donare de sânge și care a rămas până la final, oferind croisante și apă minerală donatorilor.

Cetățenii pot face o diferență dacă le pasă și se implică!

     

Comments

comments