Sprijin pentru Direcția de Asistență Socială a Primăriei Rădăuți

Pe 2 februarie am răspuns cererii Direcției de Asistență Socială din Rădăuți și am donat câteva saltele, cadre cu roți și huse de pat pentru adăpostul de noapte din Rădăuți și azilul de bătrâni.

Direcția de Asistență Socială a Primăriei Rădăuți poate oferi servicii pentru cei aflați într-o situație delicată: adăpostul de noapte pentru persoane fără adăpost, cantina de ajutor social, căminul de bătrâni și servicii de îngrijire la domiciliu (mâncare, cumpărături, curățenie)

În prezent, căminul de bătrâni găzduiește aproximativ 30 de persoane, iar capacitatea este de 40 de locuri.

La adăpostul de noapte sunt, în medie, 15 persoane. In fiecare zi 55 de persoane primesc un pachet de mâncare. Tot la adăpost sunt aduși și cazați și cei găsiți în parcuri sau alte zone.

La cantina socială mesele sunt gratuite pentru persoanele fără venituri, iar pentru cei cu venituri, acestea plătesc cel mult 30% din venitul lor pentru mesele primite de la cantina socială.

Direcția de Asistență Socială este finanțată din bugetul local, însă frecvent este nevoie de lenjerii, scutece, produse de igienă.

Serviciile sociale sunt importante într-o comunitate, pentru că au grijă de cei mai vulnerabili, de aceea calitatea lor și dezvoltarea acestora sunt necesare și importante pentru Rădăuți.”