proiect finanțare ING
Sprijin pentru comunitățile vulnerabile Rădăuți

Sprijin pentru familiile vulnerabile din Municipiul Rădăuți și localitățile apropiate în contextul pandemiei

Asociația Rădăuțiul Civic a accesat fonduri în valoare de 18.000,45 lei pentru familii vulnerabile din Municipiul Rădăuți și localități apropiate, din Fondul de Urgență pentru comunități vulnerabile ING, inițiat de Fundația Comunitară București și ING România, în parteneriat cu Fundația Comunitară Iași.

Beneficiarii vor fi copiii (și familiile lor) care frecventau cursurile Școlii Speciale Rădăuți, familii vulnerabile din localități învecinate (Volovăț, Burla, Horodnic de Sus, Frătăuții Noi, Voitinel, Costișa, Bilca, Frătăuții Vechi, Gălănești, Vicovu de Sus, Vicovu de Jos). Majoritatea acestor familiii au mai mult de cinci copii, sunt alcătuite din persoane rămase fără venituri în această perioadă, persoane întoarse din străinătate, zilieri, șomeri sau chiar persoane care desfășurau activități sezoniere. Pandemia a acutizat starea de vulnerabilitate a copiiilor și a familiilor lor, iar această finanțare vine în sprijinul acestora prin distribuirea a 100 de pachete cu alimente de bază și produse de igienă care vor asigura necesarul a aproximativ 500 de persoane pentru două săptămâni.

Se vor achiziționa 100 pachete cu produse de strictă necesitate care conțin:

– produse alimentare de bază precum: ulei floarea soarelui, făină grâu, mălai, orez, zahăr, fasole albă, carne porc, conserve pește, ouă, cartofi, ceapă;

– produse de igienă precum: dezinfectant, hârtie igienică, săpun, pastă de dinți, detergent de vase, detergent rufe, măști de protecție.

Pachetele cu alimente și produse de bază sunt gândite pentru un număr mediu de 5 membri/familie (2 adulți și trei copii), astfel că numărul estimat de persoane la care vor ajunge aceste ajutoare este de aproximativ 500 de persoane. Valoarea unui pachet cu produse de strictă necesitate este de 180 lei.

În contextul actual al pandemiei, starea de vulnerabilitate deja existentă a copiilor, a familiilor din zona Rădăuți și din localitățile învecinate a dus la creșterea riscurilor existente: acces și mai redus la servicii sociale, inegalitate în ceea ce privește accesul la educație și servicii medicale, creșterea gradului de sărăcie. Aceste grupuri au fost permanent în atenția comunității și a asociației, deoarece necesită un ajutor constant pentru a-și asigura alimentele de bază necesare.

Sperăm astfel că acest sprijin va permite familiilor vulnerabile care se bazau pe venituri din activități ziliere sau sezoniere să depășească această criză fără a pune în pericol sănătatea membrilor familiei. 

Comments

comments