Redirecționează 2 și 3.5 % din impozitul pe venit către Asociația Rădăuțiul Civic până pe 25 mai 2020

Tot ce ai regăsit pe acest site s-a întâmplat datorită unor oameni care au dat din timpul și din energia lor pentru că își doresc un oraș mai activ și mai dezvoltat, iar proiectele implementate s-au făcut pe bază de voluntariat, prin contribuția financiară a membrilor grupului civic sau din donații. Dacă dorești să continuăm, te invităm să ne susții prin donații. Ne-am dori să facem mai multe, dar resursele ne sunt limitate.

Redirecționează 2 și 3.5% către Asociația Rădăuțiul Civic

Dacă ești angajat, pentru veniturile realizate în anul 2019 poți să redirecționezi 2, respectiv 3.5% din impozitul tău pe venit către Asociația Rădăuțiul Civic:

  • 2% din impozitul pentru veniturile din perioada perioada 1 ianuarie 2019 – 31 martie 2019
  • 3.5 % din impozitul pentru veniturile din perioada 1 aprilie – 31 decembrie 2019

Anul acesta este mai complicat pentru că legea s-a schimbat în 1 aprilie 2019 și sunt 2 perioade cu un cuantum diferit. La începutul lunii martie 2020, ANAF a publicat formularul actualizat. Practic, în loc ca acea sumă să meargă la stat, merge în susținerea educației civice și a acțiunilor comunitare pe care noi le promovăm în Rădăuți și în împrejurimi. E simplu, poți face asta în câțiva pași.

1. Descarci Declarația 230 de aici:

2. Completezi Secțiunea I (pagina I) cu datele tale. Am completat noi datele asociației la secțiunile relevante din formular (II.A.1 și II.B.2).

3. Bifezi pe pagina 2 (în prima secțiune) dacă redirecționarea de 3.5% se face doar pe anul 2019 (1 an) sau și pe anul 2020 (2 ani). Din acest an, ANAF a permis această facilitate, deci dacă bifezi opțiunea de 2 ani, anul viitor nu va trebui să completezi un nou formular.

Așadar, dacă vrei ca și anul viitor să sprijini educația civică și societatea civilă și 3.5% din impozitul pe venit să fie direcționați automat tot Asociația Rădăuțiul Civic (sumă care s-ar duce oricum la stat) poți alege ca această sumă să fie redirecționată și anul viitor, bifând acea căsuță.

4. Îl printezi și semnezi (la finalul paginii 2 – semnătură contribuabil)

5. Îl depui la punctul ANAF din raza domiciliului tău sau îl înmânezi unui coleg de al nostru. Sună la 0756 783 112 pentru a lăsa formularul unui coleg din Rădăuțiul Civic sau pentru a primi un formular. Dacă ai cont pe Spațiul Privat Virtual, poți să-l depui chiar online.

Termenul de depunere este 25 mai 2020.

Îți mulțumim! Continuăm să ne implicăm pentru un oraș mai bun!