Redirecționează 2 și 3.5 % din impozitul pe venit către Asociația Rădăuțiul Civic până pe 30 iunie 2020

Tot ce ai regăsit pe acest site s-a întâmplat datorită unor oameni care au dat din timpul și din energia lor pentru că își doresc un oraș mai activ și mai dezvoltat, iar proiectele implementate s-au făcut pe bază de voluntariat, prin contribuția financiară a membrilor grupului civic sau din donații. Dacă dorești să continuăm, te invităm să ne susții prin donații. Ne-am dori să facem mai multe, dar resursele ne sunt limitate.

Redirecționează 2 și 3.5% către Asociația Rădăuțiul Civic

Dacă ești angajat, pentru veniturile realizate în anul 2019 poți să redirecționezi 2, respectiv 3.5% din impozitul tău pe venit către Asociația Rădăuțiul Civic:

  • 2% din impozitul pentru veniturile din perioada perioada 1 ianuarie 2019 – 31 martie 2019
  • 3.5 % din impozitul pentru veniturile din perioada 1 aprilie – 31 decembrie 2019

Anul acesta este mai complicat pentru că legea s-a schimbat în 1 aprilie 2019 și sunt 2 perioade cu un cuantum diferit. La începutul lunii martie 2020, ANAF a publicat formularul actualizat. Practic, în loc ca acea sumă să meargă la stat, merge în susținerea educației civice și a acțiunilor comunitare pe care noi le promovăm în Rădăuți și în împrejurimi. E simplu, poți face asta în câțiva pași.

I. Depunere la sediul ANAF sau transmiterea lui către Asociația Rădăuțiul Civic (fizic sau scanat)

1. Descarci Declarația 230 de aici:

2. Completezi Secțiunea I (pagina I) cu datele tale. Am completat noi datele asociației la secțiunile relevante din formular (II.A.1 și II.B.2).

3. Bifezi pe pagina 2 (în prima secțiune) dacă redirecționarea de 3.5% se face doar pe anul 2019 (1 an) sau și pe anul 2020 (2 ani). Din acest an, ANAF a permis această facilitate, deci dacă bifezi opțiunea de 2 ani, anul viitor nu va trebui să completezi un nou formular.

Așadar, dacă vrei ca și anul viitor să sprijini educația civică și societatea civilă și 3.5% din impozitul pe venit să fie direcționați automat tot Asociația Rădăuțiul Civic (sumă care s-ar duce oricum la stat) poți alege ca această sumă să fie redirecționată și anul viitor, bifând acea căsuță.

4. Îl printezi și semnezi (la finalul paginii 2 – semnătură contribuabil)

5. Îl depui / ni-l transmiți:

  • la punctul ANAF din raza domiciliului tău;
  • îl înmânezi unui coleg de al nostru. Sună la 0756 783 112 pentru a lăsa formularul unui coleg din Rădăuțiul Civic sau pentru a primi un formular;
  • îl scanezi sau fotografiezi și ni-l trimiți pe radautiulcivic@gmail.com;

II. Îl depui online prin Spațiul Privat Virtual

  • poți să îți creezi cont (click) pe Spațiul Privat Virtual al ANAF și să-l depui online. Dacă ai deja cont, e și mai simplu.
  1. Descarci acest formular 230 (este același precum cel de mai sus, doar că acesta este un formular electronic inteligent)

2. Îl completezi cu datele tale și îl validezi

Noi am completat deja datele asociației, așa că trebuie doar să parcurgi următorii pași:

2.1. Completezi datele tale persoanale

2.2. Decizi dacă vrei ca și anul viitor să direcționezi 3,5% din impozit către Rădăuțiul Civic

ANAF a introdus din acest an posibilitatea ca această redirecționare să poată fi realizată și pentru 2 ani printr-un singur formular. Noi am bifat deja opțiunea pentru 2 ani, deci dacă o lăsați așa, în anul 2021 nu va trebui să mai depuneți un nou formular, iar 3,5 % din impozitul pe venitul din anul 2020 va fi direcționat tot către asociația noastră. În caz contrar, poți selecta „1 an” și anul viitor vei putea redirecționa această sumă care oricum merge la stat către o altă entitate.

Sumele sunt calculate în mod automat de ANAF.

2.3. Validezi formularul

3. Îl încarci pe site-ul ANAF

Pentru încărcare, accesați acest link (click), vă logați cu datele de la Spațiul Privat Virtual.

Vă mulțumim! Termenul de depunere este 30 iunie 2020.

Îți mulțumim! Continuăm să ne implicăm pentru un oraș mai bun!