Redirecționează 3.5 % din impozitul pe venit către Asociația Rădăuțiul Civic până pe 25 mai 2021

Tot ce ai regăsit pe acest site s-a întâmplat datorită unor oameni care au dat din timpul și din energia lor pentru că își doresc un oraș mai activ și mai dezvoltat, iar proiectele implementate s-au făcut pe bază de voluntariat, prin contribuția financiară a membrilor grupului civic sau din donații.

Aici regăsești rapoartele noastre de activitate și bugetele asociației. Suntem singurul ONG din Rădăuți care publică anual un raport de activitate și un raport financiar, un standard de transparență pe care ni l-am asumat de la începutul asociației, din respect pentru toți cei care ne susțin.

Dacă dorești să continuăm, te invităm să ne susții prin donații. Ne-am dori să facem mai multe, dar resursele ne sunt limitate.

Redirecționează 3.5% către Asociația Rădăuțiul Civic

Dacă ești angajat, pentru veniturile realizate în anul 2020, poți să redirecționezi 3.5% din impozitul tău pe venit către Asociația Rădăuțiul Civic. Practic, în loc ca acea sumă să meargă la stat, merge în susținerea educației civice și a acțiunilor comunitare pe care noi le promovăm în Rădăuți și în împrejurimi.

E simplu, poți face asta în câțiva pași.

I. Depunere la sediul ANAF sau transmiterea lui (fizic sau scanat) către Asociația Rădăuțiul Civic

1. Descarci Declarația 230 de aici:

2. Completezi Secțiunea I cu datele tale. Am completat noi datele asociației la secțiunea II.2. și am selectat redirecționarea pentru 2 ani ca anul viitor să nu mai fii nevoit să-l depui din nou.

3. Îl printezi și semnezi (la finalul paginii – semnătură contribuabil)

4. Îl depui / ni-l transmiți și îl depunem noi:

  • la punctul ANAF din raza domiciliului tău;
  • îl înmânezi unui coleg de al nostru. Sună la 0756 783 112 pentru a lăsa formularul unui coleg din Rădăuțiul Civic sau pentru a primi un formular;
  • îl scanezi sau fotografiezi clar și ni-l trimiți pe radautiulcivic@gmail.com;

IMPORTANT! Dacă îl depunem noi, vei primi prin poștă o adresă de la ANAF, care face o dublă verificare, asigurându-se că ne-ai dat acordul să depunem formularul, la care nu trebuie să răspunzi. E o procedură standard a ANAF și o verificare suplimentară.

II. Îl depui online prin Spațiul Privat Virtual

  • poți să îți creezi cont (click) pe Spațiul Privat Virtual al ANAF și să-l depui online. Dacă ai deja cont, e și mai simplu.
  1. Descarci acest formular 230 (este același precum cel de mai sus, doar că acesta este un formular electronic inteligent)

2. Îl completezi cu datele tale și îl validezi

Noi am completat deja datele asociației, așa că trebuie doar să parcurgi următorii pași:

2.1. Completezi datele tale persoanale

La A.4 (cod de identificare fiscală) introduci CNP-ul tău.

ANAF a introdus din 2020 posibilitatea ca această redirecționare să poată fi realizată și pentru 2 ani printr-un singur formular. Noi am bifat deja opțiunea pentru 2 ani, deci dacă o lăsați așa, în anul 2022 nu va trebui să mai depuneți un nou formular, iar 3,5 % din impozitul pe venitul din anul 2021 va fi direcționat tot către asociația noastră. În caz contrar, poți debifa acea opțiune. Sumele sunt calculate în mod automat de ANAF.

2.2. Validezi formularul

3. Îl încarci pe site-ul ANAF

Pentru încărcare, accesați acest link (click), vă logați cu datele de la Spațiul Privat Virtual.

Vă mulțumim! Termenul de depunere este 25 mai 2021.

Îți mulțumim! Continuăm să ne implicăm pentru un oraș mai bun!