2% și sponsorizări

Tot ce ai regăsit pe acest site s-a întâmplat datorită unor oameni care au dat din timpul și din energia lor pentru că își doresc un oraș mai activ și mai dezvoltat, iar proiectele implementate s-au făcut pe bază de voluntariat, prin contribuția financiară a membrilor grupului civic sau din donații. Dacă dorești să continuăm, te invităm să ne susții prin donații. Ne-am dori să facem mai multe, dar resursele ne sunt limitate.

Redirecționează 2% către Asociația Rădăuțiul Civic

Dacă ești angajat, poți să redirecționezi 2% din impozitul tău pe venit către Asociația Rădăuțiul Civic. Practic, în loc ca acea sumă să meargă la stat, merge în susținerea educației civice și a acțiunilor comunitare pe care noi le promovăm în Rădăuți și în împrejurimi. E simplu, poți face asta în 3 pași.

1. Descarci formularul 2% de aici:

2. Completezi Secțiunea I cu datele tale, îl scoți la imprimantă, îl semnezi (instrucțiuni click)

3. Îl depui la punctul ANAF din raza domiciliului tău sau îl înmânezi unui coleg de al nostru. Sună la 0756 783 112 pentru a lăsa formularul unui coleg din Rădăuțiul Civic. Dacă ai cont pe Spațiul Privat Virtual, poți să-l depui chiar online.

Îți mulțumim!

Dacă ai o companie, poți să îți deduci o sponsorizare de până la 20% din impozitul pe profit / impozitul pe venit (microîntreprinderi) 

Conform legii, în cazul plătitorilor de impozit pe profit care efectuează sponsorizări potrivit Codului fiscal, sumele aferente se scad din impozitul pe profit, la nivelul valorii minime dintre urmatoarele:  valoarea reprezentand 20% din impozitul pe profit / venit datorat ȘI valoarea calculata prin aplicarea a 0,5‰ la cifra de afaceri.

Sponsorizările se pot deduce trimestrial (de exemplu, sponsorizarile efectuate pana la 30 martie pot fi deduse, în limitele precizate mai sus, din impozitul de plata la 25 aprilie) sau anual (sponsorizările efectuate în cursul unui an fiscal vor fi deduse, in limitele legale, din impozitul final de plata pana la 25 martie a anului următor).

Începând cu luna ianuarie 2019, potrivit modificărilor aduse Codului Fiscal, microintreprinderile care efectueaza sponsorizari, potrivit legii, scad sumele  aferente din impozitul pe veniturile microintreprinderilor (IVM) pana la nivelul valorii reprezentand 20% din impozitul pe veniturile microintreprinderilor datorat pentru trimestrul in care au înregistrat cheltuielile respective.

Poți descărca de aici un contract de sponsorizare.