Un vis de vară al copiilor de la casa de tip familial din Rădăuți. Ajutați-ne să-l facem posibil! – Update – Am reușit! Vă mulțumim!

Update: Luni, 12 august, a fost atins pragul necesar pentru trimiterea copiilor de la Casa de tip familial în tabără la Vatra Dornei! Puterea comunității este incredibilă când oamenii se unesc pentru cauze comunitare. Vă mulțumim tuturor!

Ce fac în vacanță copiii pe care îi cunoașteți ? Cel mai probabil veți răspunde: „la bunici, la mare sau la munte cu părinții sau în tabere, la școli de vară sau alte programe și activități”, dar, din păcate, nu toți copiii au această șansă.

Pentru cei 12 copii aflați în sistemul de protecție socială, la Casa de tip familial „Universul copiilor” din Rădăuți, aceste lucruri sunt utopice, dar împreună putem face posibilă o vacanță pentru ei la munte, în Vatra Dornei. O astfel de tabără va fi mai degrabă o aventură de neuitat pentru ei, în mijlocul naturii, unde timp de 7 zile vor avea parte de numeroase activități potrivite vârstei lor și de care își vor aminti cu bucurie peste ani.

Oamenii uniți de cauze comune pot realiza lucruri frumoase, de aceea avem nevoie de sprijinul vostru.

Cu sprijinul comunității, am reușit să contribuim la tabăra de anul trecut a copiilor la Sulina, iar acum 2 ani la organizarea unei tabere pentru copii la Costinești (la acel moment, unii dintre copii au mers pentru prima dată în viața lor la mare). În urmă cu 2 ani, acesta a fost primul proiect de anvergură al grupului nostru civic, iar mobilizarea comunității a fost una impresionantă. În 2 săptămâni, am reușit să adunăm suma necesară pentru ca acești copii să ajungă la mare.

Activitățile noastre au continuat, iar în acest an a fost pus pe picioare programul de mentorat pentru copii, un program prin care mentori dedicați din comunitate au oferit copiilor atenția cuvenită, i-au îndrumat și, în unele cazuri, le-au devenit prieteni și modele.

Sperăm ca și în acest an să putem face posibilă o vacanță pentru acești copii, la munte de această dată, în Vatra Dornei.

Ne bucurăm că am găsit o tabără organizată de Asociatia de turism pentru tineret ADEONA, în perioada 25 – 31 august. Ne-a plăcut că programul cuprinde nu doar activități distractive, ci și diverse activități educaționale : orientare cu busola în drumeții, activități sportive, ateliere de creație (pictură pe lemn) și activități care să le dezvolte creativitatea, comunicarea și munca în echipă.

Cei de la Adeona au înțeles situația copiilor și au fost de acord să ne sprijine cu o donație de 90 de lei / copil și le mulțumim pentru acest lucru. Pentru a face tabără posibilă, avem nevoie de ajutorul vostru!

Avem nevoie de:

  • 9.360 lei pentru 12 copii: 870 lei -90 lei (reducerea) = costul taberei x 12 copii). Tariful include cazare pentru 6 nopți, 3 mese asigurate pe zi, activitățile sportive și educative, materialele logistice pentru activități, o deplasare cu telescaunul de la Vatra Dornei, activitatea instructorilor, formatorilor ADEONA care-i vor ghida pe copii în toate activitățile aceste tabere.
  • 1.200 de lei (bani de cheltuială 100 de lei /copil x 12).
  • 140 de lei (10 lei x 14 (12 copii + 2 însoțitori)) intrare pe piscină neinclusă în prețul taberei.
  • 350 lei prânz suplimentar (duminică la amiază).
  • Transportul este asigurat de compania Petdor căreia îi mulțumim sincer pentru ajutor.

Astfel, bugetul total este astfel de: 11.050 de lei – întregul program și câte 150 de lei/copil (bani de buzunar).

Noi am făcut primele donații și sperăm să reușim colectarea sumei și transformarea acestei tabere într-o realitate.

Pentru cei pasionați de istoria Rădăuțiului, în alte vremuri, spre exemplu, membrii Societății pentru Cultura și Literatura Română în Bucovina și bucovinenii cu posibilități au reușit ca prin resursele adunate din comunitate să construiască doar din donații actualul internat al Colegiului Național „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru a sprijini tinerii fără posibilități materiale care nu-și permiteau să studieze făcând naveta din localitățile împrejurate. Noi sperăm că acel spirit de solidaritate nu s-a pierdut pe aceste meleaguri.

Cum puteți contribui?

  • Prin transfer bancar: Asociația „Rădăuțiul Civic” – Cont bancar:  RO43RNCB0241161686520001, deschis în RON la Banca Comerciala Romana S.A., cu mențiunea „Donație tabără”
  • Prin donație făcută direct cu cardul bancar, aici.
  • Prin PayPal (detalii aici)
  • Chiar printr-o donație fizică. Puteți să ne scrieți pagina noastră de Facebook sau să ne contactați la numărul de telefon 0756 783 112 (va răspunde colega noastră Cristina) și vom găsi o soluție ca sprijinul dumneavoastră să ajungă la bugetul acestui proiect.

Dacă cunoașteți persoane care pot contribui la educația acestor copii, dați-le de veste! Pentru a reuși, trebuie să strângem suma de 11.050 de lei cel târziu până pe data de 15 august, pentru a putea realiza toate pregătirile, având în vedere că plecare va fi pe 25 august.

La fel ca toate acțiunile noastre, derulate în comunitate, pentru comunitate, procesul este unul transparent, așa că veți putea vedea în timp real evoluția donațiilor, aici:

image/svg+xml Tabăra se încarcă...Și tu poți contribui!

Am colectat 12,360 din ținta de 11,160 lei

Lista tuturor donațiilor: bit.ly/DonatiiTabara2019
* lista se actualizează permanent de către echipa Rădăuțiul Civic
** menționați în câmpul Detalii donație dacă doriți ca aceasta să fie anonimă
(în tabel va fi trecută doar suma, nu și persoana care a donat)

Vă mulțumim, dar din dar se face rai!

Comments

comments