Am solicitat CNAIR și Ministerului Transporturilor să aloce fonduri în anul 2021 pentru repararea podului din Milișăuți

Podul de la Milișăuți leagă Mun. Rădăuți de Suceava prin DN 2H.

În luna februarie 2020, atunci când a căzut o parte din balustrada podului de la Milișăuți și a fost restricționată circulația, pe un singur sens, am cerut Direcției Regionale a CNAIR detalii, dacă această degradare avea legătură cu lucrările de reparație din 2018. Ni s-a comunicat că problema este una mai veche, iar acele lucrări au vizat doar consolidări punctuale. Detalii aici.

Suntem în februarie 2021 și am vrut să vedem care este stadiul acestei investiții, care vizează reabilitarea întregului pod. Zilnic se formează acolo cozi de sute de metri, iar șoferii stau și așteaptă să treacă peste podul care face legătura între cele mai mari două municipii din județ. Am primit zilele trecute răspunsul.

Contractul pentru proiectul tehnic, atribuit în iulie 2020

În iulie 2020 s-a atribuit contractul pentru proiectul tehnic și DALI (Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenții). Câștigătorul este NV Construct S.R.L. din Cluj-Napoca, iar valoarea contractului este de 274.250 de lei, adică aprox. 60.000 de euro. Contractul avea un termen de 2 luni, adică aceste studii și proiectul tehnic trebuiau să fie finalizate în luna august 2020 / început de septembrie 2020, dar din informațiile primite de la DRDP Iași, nici acum nu sunt gata.

Motivul? Lipsa alocării bugetare pentru investiție. Practic, după ce se finalizează proiectul tehnic, va fi lansată o licitație pentru execuția lucrărilor.

Am solicitat CNAIR și Ministerului Transportului alocarea de fonduri pentru refacerea podului de la Milișăuți în 2021

După răspunsul DRDP Iasi, zilele trecute am trimis o solicitare către CNAIR și Ministrul Transporturilor în legătură cu podul de la Milișăuți, solicitând ca acest obiectiv de investiții să fie bugetat în acest an și întrebând totodată două lucruri:

  1. Care este motivul pentru care studiul tehnic nu a fost finalizat încă, deși, conform contractului, firma din Cluj Napoca trebuia să-l finalizeze în luna august 2020?
  2. Dacă s-au alocat bani pentru această investiție în 2021, iar în caz contrar să fie alocate sumele necesare.

Nu se poate ca drumul ce leagă cele mai mari două municipii din județul Suceava să fie blocat de un pod pe care se circulă pe un singur sens de atât de mult timp.

Solicităm parlamentarilor de Suceava să întrebe la rândul lor, prin mecanismele de control parlamentar pe care le au (întrebări sau interpelări) motivul întârzierilor acestei investiții. Ar fi trebuit să facă asta deja.

(Share)

Dă mai departe

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. Avizele pentru proiectul tehnic al reabilitării Podului de la Milișăuți nu sunt nici acum obținute, deși această etapă trebuia să fie gata în august 2020 - Rădăuțiul civic

Comentariile sunt închise.