Te invităm la ABCivic – Un atelier despre drepturile, obligațiile și instrumentele pe care le au la îndemână cetățenii într-o democrație.

Cetățeni activi sau simpli locuitori? – luni, 30 aprilie, ora 18:00, Galeria de Artă Rădăuți

Care ne sunt drepturile și obligațiile în calitate de cetățeni? Ce instrumente avem în relația cu instituțiile publice? Cum scriem o petiție? Cum putem să ne descurcăm printre miile de legi din România?

Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care vom încerca să găsim împreună un răspuns la activitatea de luni. Te invităm la atelierul „Cetățeni activi sau simpli locuitori?” care va avea loc luni, 30 aprilie, la Galeriile de Artă din Rădăuți.

Vom vorbi despre lucrurile de bază ale funcționării unei societăți democratice, despre rolul societății civile și despre cum putem să devenim din simpli locuitori, cetățeni activi. Atelierul va fi facilitat de Luca Ciubotaru, jurist, fondator al grupului Rădăuțiul Civic.

Numărul de locuri este unul limitat, de aceea te rugăm să te înscrii prin completarea acestui formular până luni, ora 12:00:

Grupul nostru de inițiativă, grup independent și apolitic, ale cărui baze au fost puse în luna iunie 2017, și-a asumat misiunea de a dezvolta cetățenia activă și implicarea în comunitate. În definitiv, dezvoltarea societății noastre ține și de noi, iar o societate informată este o societate puternică.

Comments

comments