Autoritățile locale anunță că susțin propunerea de amplasare a unor panouri cu fotografii vechi, pentru promovarea istoriei Rădăuțiului

În data de 3 noiembrie 2017, grupul nostru depunea la Primăria Rădăuți o adresă prin care propunea autorităților să susțină amplasarea unor panouri cu fotografii vechi care să redea măcar puțin din farmecul Rădăuțiului de altădată.

Am propus Primăriei Rădăuți instalarea unor panouri cu fotografii vechi pentru promovarea istoriei orașului – Noutăți la 20 noiembrie 2017

Exemplu de promovare a monumentelor prin fotografii vechi, la Cernăuți

Propunerea făcută de noi a fost legată de amplasarea unor panouri de dimensiune 1,4 m x 1 m în care să fie afișate fotografii pentru promovarea istoriei municipiului nostru. Am scris atunci autorităților că dincolo de o cunoaștere mai bună a istoriei orașului de către cetățeni, aceste panouri reprezintă un mare plus pentru promovarea obiectivelor imporatente în fața turiștilor care ne calcă meleagurile, propunându-ne ca descrierile obiectivelor să fie realizate cel puțin în limba engleză (dacă nu chiar și germană și franceză).

Locurile vizate de aceste panouri ar fi punctele de interes: Templul Evreiesc, Catedrala Ortodoxă, Mănăstirea Bogdana, Esplanada centrală, Magazinul general, Parcarea actuală (fostă piață agroalimentară), Strada Bogdan Vodă, Cofetăria „Așchiuță”, Strada Putnei (Gazaria).

Fotografiile vechi vor fi puse la dispoziție prin bunăvoința domnului Corneliu Cîrdeiu, din colecția sau personală, la o rezoluție potrivită. În imaginea alăturată, regăsiți un exemplu de promovare a monumentelor prin fotografii vechi de la Cernăuți.

În luna noiembrie, adresa nu a fost pusă pe ordinea de zi a Consiliului Local, iar în urma discuțiilor cu Primarul Municipiului Rădăuți, ni s-a comunicat că existau alte proiecte prioritare la acel moment. Am insistat să obținem un răspuns scris la propunerea noastră, așa că am solicitat în săptămânile trecute autorităților să ne comunice răspunsul la adresa noastră (așa cum prevede legea).

În cursul zilei de ieri, 25 mai 2018, am primit un răspuns care este favorabil de această dată și  prin care ni se comunică faptul că atât conducerea Primăriei, cât și Consiliul Local susțin această inițiativă și vor aloca fondurile necesare pentru montarea panourilor de promovare, prin fotografii vechi, a obiectivelor și a istoriei locale din Rădăuți.  Regăsiți răspunsul mai jos.

Download (PDF, 573KB)

Ne bucurăm că autoritățile susțin în final această inițiativă, iar în perioada următoare colegii noștri și cei care au susținut această idee vor contacta din nou autoritățile locale în legătură cu implementarea.

Ne dorim ca istoria și frumusețea municipiului nostru să fie adusă mai aproape de oamenii care pășesc zilnic pe străzile orașului și că ele merită să fie cunoscute.

Dă mai departe