Direcția Silvică Suceava obligată de Tribunalul Suceava să comunice Asociației Rădăuțiul Civic informații de interes public solicitate. Hotărârea a rămas definitivă.

Update: Hotărârea a rămas definitivă în urma neapelării sale. În urma solicitării, ROMSILVA ne-a comunicat datele, pe care urmează să le analizăm.

Dragi prieteni,

? Am câștigat în primă instanță procesul cu Direcția Silvică Suceava pentru încălcarea dreptului de acces la informații de interes public Vă mai amintiți reportajul Recorder despre tăierile de igienă sau accidentale prin care se tăia, de fapt, lemn sănătos?

Ei bine, am vrut să vedem cum arată lucrurile în județul nostru, așa că am cerut datele despre aceste tăieri pe fiecare Ocol Silvic din județ Direcției Silvice din Suceava.

Direcția Silvică Suceava a refuzat să ne ofere datele, spunându-ne că sunt pe site (lucru fals), iar dacă nu sunt pe site, atunci nu sunt informații de interes public.

? Am dat Direcția Silvică în judecată pentru încălcarea dreptului de acces la informații de interes public, un drept constituțional, iar astăzi ? am câștigat procesul la Tribunalul Suceava ?, instanța obligând Direcția Silvică să ne comunice datele în 30 de zile de la rămânerea definitivă a hotărârii.

Hotărârea nu este încă definitivă, dar sperăm că va fi în curând și este o victorie de etapă a transparenței și a respectării dreptului oricărui cetățean de a avea acces la informațiile de interes public.Transparența nu e negociabilă. ?

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. 2021 din perspectiva Rădăuțiului Civic - Raport de activitate - Rădăuțiul civic

Comentariile sunt închise.