Donațiile au ajuns la familia Chifan din Voitinel, a cărei casă a ars complet în noaptea de 10 decembrie

Dragi prieteni,

Am ajuns ieri la familia Chifan de la Voitinel, greu încercată după incendiul care le-a distrus tot în noaptea de 10 decembrie.

Am aflat de această poveste de la colega noastră, Andreea Vasilovschi, profesoară la școala din Voitinel și am decis să lansăm o campanie de strângere de fonduri pentru această familie.

În doar o săptămână s-au adunat aproape 10.000 de euro. Astăzi, 23 decembrie, am mers și am făcut o bucurie acestor oameni. Colegii noștri Luca și Dana i-au întâlnit pe domnul și pe doamna Chifan și pe domnul Constantin Lavric, vărul domnului Chifan care coordonează lucrările, au semnat actul de donație și au virat toate contribuțiile pentru continuarea construcției noii case și a anexelor, făcute pe locul celor distruse complet.

Când le-am spus suma totală adunată în urma campaniei noastre online, nu le-a venit să creadă: 46.459 de lei, aproape 10.000 de euro. „Să vă dea Dumnezeu sănătate tuturor, n-avem cuvinte să vă mulțumim” a fost reacția domnului Chifan. Ieri, soții Chifan au obținut noile buletine, cele vechi fiind distruse în incendiu.

Lucrările avansează într-un ritm extraordinar, cu mobilizarea impresionantă a oamenilor din Voitinel și din împrejurimi. A fost turnată deja placa superioară, iar dacă vremea e bună, echipa speră să monteze acoperișul în curând. „Zilnic, avem aproape 30 de oameni la lucru” ne-a spus domnul Lavric, cel care coordonează lucrările, tineri din sat care vin să dea o mână de ajutor fără să aștepte nimic în schimb.

Oameni buni, este cea mai mare campanie socială pe care am derulat-o până acum, iar faptul că în mai puțin de o săptămână s-au adunat aproape 10.000 de euro pentru această cauză ne dă speranță că oamenii se pot uni pentru cauze bune. Le-am dat soților Chifan lista tuturor celor 183 de donatori și ne-au rugat să vă mulțumim fiecăruia în parte.

La căsuța unde s-a mutat temporar, familia a primit multe donații în haine sau alte bunuri, iar lucrurile care sunt în plus, deja sunt redirecționate către alte persoane aflate în dificultate. Îi mulțumim colegei noastre, Andreea Vasilovschi, pentru tot efortul de a colecta pachetele donate de oameni și pentru că ne-a adus la cunoștință această poveste. Ați adus speranță acestor oameni și este un lucru mare, care ne amintește că legăturile unei comunități pot depăși orice necaz. Vă dorim un ajun în tihnă, cu bucurie lângă cei dragi!#PutereaComunității

Puteți să ajutați în continuare această familie, căci resursele necesare pentru a ridica o casă, a o finisa și a dota sunt multe. Puteți dona în continuare aici:

Vom ține legătura cu familia Chifan și încercăm să-i ajutăm în continuare cât putem, să poată să se întoarcă într-o casă funcțională, unde să poată locui. Vă mulțumim tuturor în numele lor! Ați redat speranța acestei familii!

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. Raport de activitate: Anul 2020 în Comunitatea Rădăuțiul Civic - un an al solidarității și al puterii colective - Rădăuțiul civic

Comentariile sunt închise.