Europa Cetățenilor – o discuție deschisă despre UE, la Rădăuți

Ce este și cum funcționează Uniunea Europeană? Care sunt instituțiile ei? Ce drepturi și ce obligații avem în calitate de cetățeni europeni și cum putem contribui la deciziile care se iau la nivelul UE? Cum putem noi, ca cetățeni europeni, să-i responsabilizăm pe cei care iau decizii la nivelul Uniunii Europene?

Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care s-a căutat un răspuns în cadrul evenimentului organizat de Asociația „Rădăuțiul Civic”, al cărui scop este de a crește gradul de conștientizare cu privire la ceea ce face Uniunea Europeană, ce impact are asupra vieților noastre, cum funcționează, care sunt instituțiile sale și de ce ar trebui să ne pese de ce se întâmplă la nivelul Uniunii.

Inițiat de Asociația „Rădăuțiul Civic”, acest eveniment a fost unul apolitic. La finalul lunii mai a acestui an, vor avea loc alegeri europarlamentare, de aceea credem că este important să ne cunoaștem drepturile ca cetățeni europeni și să înțelegem mai bine cum funcționează Uniunea Europeană, astfel încât să votăm în cunoștință de cauză, indiferent de opțiune.

Printre persoanele care au realizat prezentări și au contribuit la această discuție se numără doamna Angela Ioanovici, coordonatoare a Centrului Europe Direct Suceava (până în anul 2017) și Luca Ciubotaru, jurist, cu studii în domeniul Relații Internaționale și Integrare Europeană, Florin Tiperciuc, membru Rădăuțiul Civic.

Le mulțumim tuturor celor care au participat la activitatea de astăzi, dedicată unei mai bune cunoașteri a Uniunii Europene. Sperăm că cele prezentate au adus un plus de informație despre ce este și cum funcționează Uniunea Europeană.

Așa cum ne-a transmis pe calea unui mesaj video și domnul Matei Visniec, Europa este a noastră, de aceea ține de noi să-i păstrăm și promovăm valorile pe care această construcție unică în lume s-a clădit (participând la viața ei, cel puțin prin vot) și să fim conștienți de șansa pe care o avem din faptul că facem parte din UE.

Mulțumim, Jurnal de Radauti, pentru prezență și transmisiune și mulțumim autorităților locale pentru că ne-au pus la dispoziție sala Galeriei de Artă:

Publicată de Jurnal de Radauti pe Duminică, 24 martie 2019

Comments

comments

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Locuința socială în care aștepți de la o zi la alta să cadă tavanul peste tine. O poveste de viață și o analiză a fondului locativ din Rădăuți. - Rădăuțiul civic

Comments are closed.