Am reușit, copiii de la casa „Universul copiilor” din Rădăuți au ajuns la mare!

Dragi susținători,
Scriem aceste rânduri pentru a împărtăși cu voi bucuria de a face lucruri frumoase pentru comunitatea din Rădăuți, după întoarcerea copiilor din tabără. Prin contribuția cetățenilor am reușit să facem posibilă tabăra copiilor de la casa de tip familial „Universul Copiilor” din Rădăuți.
Pregătirea taberei
Pe data de 22 iunieanunțam această inițiativă de a strânge cofinanțarea minimă necesară (1300 de lei) pentru a propune Primăriei proiectul spre finanțare. În mai puțin de 2 zile, am reușit să strângem acei bani și am depus proiectul spre finanțare autorităților locale. Chiar dacă el a fost respins, ne-am încăpățânat și am continuat. La o lună după primul apel, pe 22 iulie 2017, am reluat eforturile de strângere de fonduri și în mai puțin de 10 zile am reușit să adunăm 10.760 de lei pentru tabăra copiilor. Ne-au scris cetățeni din Rădăuți, Danemarca, Marea Britanie sau chiar Italia care au contribuit la această cauză. Pe lângă donațiile în bani, au fost suținători care au cumpărat hăinuțe de mare pentru copii, loțiuni de plajă sau chiar alte lucruri necesare deplasării.
Programul educativ
Ne-am dorit ca acest efort să nu fie doar despre tabăra de la mare, ci să fie dublat de un program educativ, așa că în zilele de dinaintea plecării la mare, copiii au avut parte de câteva sesiuni educative cu persoane pregătite pe diverse domenii, cum ar fi:
  • Ioana Delia Rusu – sesiune de autocunoaștere și de lucru în echipă;
  • Adrian și Alina Popescu – sesiune legată de alimentație sănătoasă, acordarea primului ajutor, reguli de comportament și igienă la mare;
  • Florin Tiperciuc și Luca Ciubotaru – elemente de educație juridică: Ce este legea? Care sunt drepturile și obligațiile cetățenilor minori? Ce înseamnă răspunderea juridică?
În această lună urmează o sesiune susținută de Mari Ardelean (psiholog la Colegiul Tehnic Rădăuți) pe teme de dezvoltare personală a copiilor. În toată această perioadă, colega noastră, Cristina Cramariuc, a susținut ore de engleză cu copiii de la Casa de tip familal Universul Copiilor din Rădăuți.

Programul de la mare

 
Pentru perioada 18-24 august pe care copiii au petrecut-o la mare, am încercat să le facem șederea cât mai frumoasă, așa că le-am pregătit pe lângă partea organizatorică de cazare, 3 mese pe zi în Costineși, cu ajutorul unor buni prieteni (Zetu Harry, Petruț Gabriel) un program frumos și în zonă: Aventura Parc Neptun, Delfinariu Constanța, Muzeul Militar din Constanța, Planetariu, vizita în Constanța).
Așa cum am procedat de la început, din respect pentru transparență și pentru contribuțiile dvs, vă punem la dispoziție și informațiile legate de venituri și cheltuieli, care se regăsesc în acest tabelSuma totală donată pentru această cauză a fost de 10.760,59 lei, iar cheltuielile taberei au fost de 9058 lei. Acest lucru se datorează faptului că am făcut o serie de economii (ne-am zbătut pentru a obține transport gratuit pentru copii așa cum legea le dă dreptul, deși CFR Suceava nu știa de această facilitate, am mai economisit prin faptul că de la Rădăuți la Suceava i-am transportat noi pe elevi cu mașinile noastre, prietenul nostru Harry Zetu din Constanța ne-a ajutat să obținem gratuitate la Delfinariu, Muzeul Militar și Aventura Parc Neptun).
Ce facem mai departe?
Acest proiect și reușita lui ne-au arătat că putem face lucruri deosebite împreună, ca cetățeni. Cu suma rămasă de 1700 de lei, vom continua să derulăm activități pentru copiii de acolo și să-i sprijinim cu lucrurile de care au nevoie. Ne-am dori pe viitor să dezvoltăm chiar un grup de voluntari care să se întâlnească constant și în mod organizat cu copiii de la Casa de tip familial din Rădăuți și să-i sprijine în funcție de nevoile lor (prin meditații, discuții despre domeniile lor de interes, prezentarea unor profesii, poate etc). Așa că dacă știi persoane interesate, pot să ne contacteze oricând.
Între timp, comunitatea „Rădăuțiul Civic” crește și ne bucurăm că putem face fapte bune pentru Rădăuți și ni se alătură noi și noi susținători. În ultima perioadă, echipa noastră a mai derulat o serie de activități:
Aici sunt doar câteva idei pe care încercăm să le punem în practică, dar frumusețea unui grup civic este că pot apărea noi și noi inițiative, important este ca ele să răspundă unei nevoi locale.  
 
După întoarcerea de la mare, copiii au fost deosebit de încântați, o experiență de care-și vor aminti cu siguranță. Încheiem prin a vă adresa un sincer și călduros „Mulțumim!” pentru că ați pus umărul alături de noi la această cauză nobilă și să vă dorim tot ce este mai bun!

Cu recunoștință,

Echipa „Rădăuțiul civic” – grup de inițiativă al cetățenilor
E-mail: radauticivic@gmail.com / Tel: 0741 975 076
Dă mai departe

Trackback-uri și pingback-uri 4

  1. Finanțări acordate de Primăria Rădăuți organizațiilor neguvernamentale în anii 2016 și 2017 - Rădăuțiul civic
  2. ANALIZĂ: Finanțări acordate de Primăria Rădăuți ONG-urilor și cultelor în anii 2016 și 2017 - Obiectiv de Rădăuți
  3. Copiii de la casa de tip familial Universul Copiilor vor să meargă în tabără. Ajutați-i să simtă și ei că e vacanță! - Rădăuțiul civic
  4. ANALIZĂ: Finanțări acordate de Primăria Rădăuți ONG-urilor și cultelor în anii 2016 și 2017 - Rădăuțiul civic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*