Un Rădăuți mai verde după campania de plantare „Hai să înverzim orașul!”

Aproape 100 de persoane au răspuns la apelul nostru „Hai să înverzim orașul !” și au plantat miercuri, 27 martie, peste 270 de puieți din speciile paltin, brad, molid, pin, scoruș, mesteacăn și tei. Acțiunea a durat două ore și jumătate și s-a desfășurat în parcul central și în zona 1 Mai.

Partenerii campaniei au fost Ocolul Silvic Solca și Primăria Rădăuți.

Printre participanți s-au numărat elevi și cadre didactice de la la Colegiul Tehnic Rădăuți și Colegiul Eudoxiu Hurmuzachi, personalul Ocolului Silvic și al primăriei, membri ai grupului „Rădăuțiul Civic”, mămici, tătici, bunici și copii.

O persoană a venit în cârje ca să planteze măcar un copac, iar un copilaș a spus că e fericit, dar că îi pare rău că alți copii nu și-au putut convinge părinții să vină din cauza frigului. 

Participanții au plecat nu doar cu mulțumirea că au făcut un lucru bun pentru oraș și pentru ceilalți Rădăuțeni, ci și cu 250 de puieți de brad pe care Ocolul Silvic Solca i-a oferit celor care au dorit să îi planteze acasă.

„M-am simțit ca într-o zi de sărbătoare în care mergi să ajuți pe cineva” a spus unul din voluntari, membru Rădăuțiul Civic.

Rădăuțiul Civic mulțumește tuturor voluntarilor și partenerilor pentru implicare.

Dă mai departe