DRDP Iași: Căderea trotuarului și balustradei podului din Milișăuți nu are legătură cu reparația din 2018 (Documentele achiziției din 2018)

Răspunsul DRDP Iași

În urmă cu câteva zile am aflat de surparea trotuarului podului din localitatea Milișăuți, jud. Suceava. În mediul online a început un val de revoltă dat fiind faptul că acel pod fusese reparat în vara și toamna anului 2018 (o perioadă cu ploi abundente care au afectat structura podului), iar în data de 17 decembrie a fost redeschis circulației. Între timp, traficul pietonal a fost închis pe acea parte.

Dat fiind că acel pod este traversat frecvent și leagă Rădăuțiul de Suceava, am vrut să înțelegem mai bine ce s-a întâmplat, așa că am scris o solicitare Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași, aparținând CNAIR, iar în doar 2 zile am primit și răspunsul, ba chiar am fost și contactați telefonic de un reprezentant al DRDP Iași, ceea ce este de apreciat. Am cerut mai multe detalii despre acest incident, dar am cerut și toată documentația reparației din luna iulie 2018.

Pe scurt, intervenția din anul 2018 a vizat doar pilonii podului, nu și elementele de susținere a balustradei / trotuarului. Podul din Milișăuți, construit în anul 1962, nu a fost până acum reparat sau consolidat.

Sarea folosită ca antiderapant pe drumurile naționale – un element ce duce la coroziunea elementelor metalice de susținere

Potrivit discuțiilor cu reprezentanții DRDP Iași, potrivit normativelor europene pe drumurile naționale nu mai poate fi folosit nisip ca antiderapant, ci doar sare, iar sarea duce la coroziunea elementelor metalice care susțin trotuarul, balustrada și ale elemente ale podurilor.

DRDP Iași a comunicat că doar acel proiect de intervenție urgentă a fost pus în practică, pentru ca podul să poată fi redeschis în decembrie 2018, iar la momentul actual se află în pregătire o procedură de achiziție pentru reabilitarea acelui pod.

Sperăm ca această reabilitare să fie realizată cât mai curând. Este greu de acceptat că trebuie să cadă trotuare și siguranța pietonilor să fie pusă în pericol pentru ca un pod să fie reabilitat.

Documentele intervenției din anul 2018

Firmele care au realizat acea intervenție în anul 2018 GEIGER TRANSILVANIA SRL și POD-PROIECT SRL, iar cu această ocazie facem publică și documentația transmisă de DRDP Iași.

Sursă foto articol: Monitorul de Suceava

Comments

comments

2 Trackbacks & Pingbacks

  1. Raport de activitate: Anul 2020 în Comunitatea Rădăuțiul Civic - un an al solidarității și al puterii colective - Rădăuțiul civic
  2. Am solicitat CNAIR și Ministerului Transporturilor să aloce fonduri în anul 2021 pentru repararea podului din Milișăuți - Rădăuțiul civic

Comments are closed.