Lansăm Fondul de urgență pentru Rădăuți – fiecare donație contează pentru spital

Update – 28 martie, ora 16:00

Sunteți extraordinari! Am adunat până acum suma de 58.000 de lei și pregătim prima comandă de măști și combinezoane pentru spitalul Rădăuți, alături de alte grupuri din județul Suceava. Detalii aici: https://www.monitorulsv.ro/Ultima-ora-local/2020-03-28/Societatea-civila-din-Suceava-se-uneste-in-fata-pandemiei

Mulțumim tuturor celor care au răspuns apelului nostru.
Ne puteti ajuta cu donatii:

– cu cardul, prin formularul de mai jos
– prin paypal: https://www.paypal.me/radautiulcivicSV

Stocurile spitalului sunt de doar câteva sute de măști, iar consumul de materiale zilnic este mare, pentru că spitalul nu este destinat doar COVID, așa că toți pacienții trebuie protejați de orice potențial suspect COVID-19.

Rădăuțiul – în linia întâi

România trece printr-o criză serioasă, la fel ca toată lumea, de altfel. După anunțarea situației de la Spitalul Județean Suceava, Spitalul Municipal Rădăuți a trecut în linia întâi.

E momentul să strângem rândurile și să sprijinim spitalul cu dotări și consumabile necesare în lupta cu COVID-19.

La spitalul Rădăuți, este nevoie în continuare de materiale sanitare (în special măști tip FFP2 sau FFP3, combinezoane) este nevoie de teste (PCR, care sunt precise) și de un aparat de testare.

Într-o lună normală de funcționare, cheltuielile spitalului Rădăuți cu materiale sanitare sunt aproximativ 300.000 de lei, iar cele pentru medicamente pentru tratamentul pacienților sunt aproximativ 400.000 de lei, iar într-o perioadă de pandemie, cifrele sunt cu siguranță mult mai mari. Pentru trimestrul I, în urma discuției cu managerul spitalului ni s-a comunicat că bugetul spitalului fusese deja depășit cu aprox. 600.000 de lei.

Acționând împreună, efortul nostru capătă sens

În ultimele zile, comunitatea și-a arătat solidaritatea, dar ține de fiecare dintre noi să facem o diferență. Lansăm astăzi Fondul de urgență pentru Rădăuți, pentru a răspunde rapid și eficient nevoilor Spitalului Rădăuți și comunității, prin dotarea cu materiale, consumabile și echipamente.

Noi donăm primii 6.000 de lei

Începem noi. Donăm primii 6.000 de lei în acest fond, toți banii pe care asociația noastră îi avea în contul bancar, bani cu care ne doream să amenajăm un centru comunitar în Rădăuți, însă în aceste zile, sistemul de sănătate are nevoie de fiecare contribuție a noastră, așa că punem această sumă în fondul de urgență.

În toată țara, ONG-urile s-au mobilizat impresionant. Spre exemplu, asociația „Zi de Bine” a cumpărat deja sute de materiale sanitare, trimise deja către spitale din țară. La Iași, un alt ONG, Casa Share a reușit să adune în câteva zile suma de 55.000 de dolari și să cumpere un aparat de testare performant din Coreea, care a crescut enorm capacitatea de testare (detalii aici). La Sibiu, Fundația Comunitară a lansat deja un fond similar.

Un ONG nu este legat de toate procedurile și de legislația ce ține de achiziții, poate cumpăra direct de la furnizori din străinătate (spre deosebire de instituții care pot cumpăra doar de pe SICAP), și are și modalități de donare mai diversificate.

Suntem deja în căutare de furnizori pentru:

  • măști FFP2 sau FFP3 (la spital sunt cusute măști, dar materialele sunt pe terminate, iar cele profesionale nu se găsesc momentan);
  • combinezoane (ieri, spitalul mai avea în stoc 440 de combinezoane – cât să ajungă pentru o scurtă perioadă, de ordinul zilelor);

Dacă aveți informații, dați-ne de veste.

Am identificat deja furnizorul pentru:

  • aparatul de testare și kit-urile de testare, cel care a adus și aparatul de la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

Tot echipamentul costă aproximativ 55.000 de dolari, iar un kit de testare costă 18 dolari. Suntem în discuții cu spitalul Rădăuți, pentru că un astfel de aparat de testare implică și personal specializat, camere speciale de laborator. Dacă nu vom reuși să adunăm suma pentru un astfel de aparat, vom direcționa toate resursele către achiziția directă de materiale sanitare sau în final, în contul spitalului.

Orice contribuție face diferența

Am încercat să simplificăm cât mai mult modul de donații: virament bancar, plată cu cardul, PayPal, iar acum suntem procedura de a obține și un număr scurt de telefonie mobilă pentru donații prin SMS pentru Fondul de urgență Rădăuți.

Poți să faci un virament direct în contul bancar:

  • Asociația „Rădăuțiul Civic”, Mun. Rădăuți, Str. Grănicerului nr. 10 A
  • Cont bancar: RO43RNCB0241161686520001, deschis în RON la Banca Comerciala Romana S.A, cu mențiunea „Fond urgență
  • Cod BIC: RNCBROBUXXX

Poți să faci o donație prin plată direct cu cardul bancar

Doneaza online cu card bancar

Poți dona și prin PayPal

Dacă ești o companie poți acorda o sponsorizare (chiar deductibilă), detalii aici.

Fiecare contribuție poate face diferența pentru Spitalul Rădăuți și pentru comunitate! Vom actualiza zilnic lista contribuțiilor.

Comments

comments