Când incompetența și interesele politice sunt acoperite de răspunsuri generale și limbaj de lemn – răspunsul CNAIR la durata refacerii podului de la Milișăuți (op-ed)

Puțin context

4 ani și 6 luni a durat refacerea podului de la Milișăuți de la momentul căderii balustradei sale din februarie 2020. S-a reluat în sfârșit circulația pe podul de la Milișăuți, după 4 ani și 6 luni de la momentul în care a căzut balustrada acelui pod (februarie 2020) și s-au început demersurile pentru realizarea proiectului tehnic.

Asociația Rădăuțiul Civic a analizat situația încă din anul 2020, când, într-un prim răspuns, DRDP Iași ne-a confirmat că problemele din 2020 nu aveau legătură cu cele din 2018. Ulterior, blocajul era la capitolul finanțare, așa că am cerut CNAIR și MT să aloce fonduri, în anul 2021.

În martie 2021, am aflattermenele pentru obținerea avizelor erau depășite de mult timp. S-a scris și în presa națională despre acest lucru, precum e acest reportaj din Capital.

Această durată de 4 ani și jumătate este o rușine pentru CNAIR, pentru Direcția Regională Iași – DRDP Iasi Oficial și pentru conducerea județului Suceava, care a avut un președinte de consiliu județean cu funcția de prim-vicepreședinte într-un partid aflat la guvernare. Ne mirăm că politicienii au avut măcar decența să nu apară și să taie panglici la inaugurare.

Am scris constant adrese către CNAIR și am întrebat de cauza blocajelor, iar responsabilitatea era pasată din stânga în dreapta, un amestec de nepăsare, interese politice de sabotare între partide sau incompetență. 4 ani în care toți cei care circulau între principalele două orașe din județul Suceava au mers prin câmp.

Am scris CNAIR și Ministerului Transporturilor să ne comunice care este cauza acestor întârzieri și cine este responsabil, cine a fost sancționat, dacă există vreo demisie prin vreo instituție.

#nuaplaudămincompetența

Răspuns în limbaj de lemn. Zero asumare.

Am primit astăzi răspunsul de la CNAIR. Nimeni nu a greșit cu nimic, nimeni nu a fost sancționat, a durat doar 4 ani și jumătate (din 2020) ca să fie refăcut, în condițiile în care primele probleme au apărut încă din 2018, deci acum aproape 6 ani.

Așteptăm și răspunsul Ministerului Transporturilor și îl vom publica.

Distribuie și altor prieteni:
error20
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20

1 comentariu publicat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*