Lansăm programul de mentorat pentru copiii de la Casa de tip familial „Universul Copiilor” din Rădăuți. Apel pentru mentori din comunitate.

Am cunoscut elevii de la Casa de tip familial din Rădăuți în urmă cu mai bine de un an, iar în această perioadă am încercat să fim aproape de ei și să-i sprijinim în dezvoltarea lor.

De ce nevoia unui program de mentorat?

Pentru că acești copii și adolescenți au nevoie de modele, de exemple bune de adulți sau tineri care să îi asculte, să le fie prieteni, să îi încurajeze, să îi inspire și să îi facă să viseze și să-și îndeplinească visele.

Cine sunt acești copii/ tineri ?

Este vorba despre 15 copii și tineri, fete și băieți cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani. Ei se află la Casa de tip familial pentru că fie nu au părinți, fie părinții nu pot să îi îngrijească (din cauza sărăciei, a faptului că sunt plecați în străinătate sau pentru că au fost decăzuți din drepturile părintești). Merg la școală sau la liceu, sunt prietenoși și  au diverse pasiuni : joacă fotbal, scriu poezii, fac origami, organizează expoziții de obiecte făcute de ei…și cel mai important, au nevoie de prieteni mai mari, care să îi sprijine și să îi ghideze.

Rolul de mentor ți se potrivește dacă:

  • Îți dorești să contribui la dezvoltarea unui copil/ tânăr(ă).
  • Ești dispus(ă) să fii mentor pentru cel puțin un an. Relațiile pe termen mai lung sunt cele care au impact cu adevărat. Dacă renunți după 2 întâlniri, copilul va fi dezamăgit.
  • Ești o persoană deschisă și ești dispus(ă) să înveți de la ei.
  • Ești o persoană activă și vrei să împărtășești din experiența și din pasiunile tale.
  • Îți asumi responsabilitatea pentru modul de desfășurare a programului.

Vor avea loc întâlniri săptămânale/ o data la 2 săptămâni, în afara Casei de tip familial. Ziua și ora vor fi stabilite de comun acord cu copilul, iar locul poate varia.

Ne propunem să îi expunem pe copii la o diversitate de activități, așa că puteți face activități precum: ieșit la un suc, la un spectacol, la o plimbare, la film, la pădure, luat masa cu familia/ prietenii tăi, etc.

Ți-am stârnit interesul?

Vezi care sunt pașii următori:

  1. Completează formularul de mai jos. 
  2. Vei fi contactat în scurt timp, pentru o discuție telefonică în care să te cunoaștem mai bine și să îți povestim despre copilul cu care credem că te-ai potrivi.
  3. Are loc prima întâlnire cu copilul, unde vom fi prezenți și noi.

Dacă cunoști alte persoane care ar fi potrivite, te rugăm să dai mai departe acest mesaj. Un copil are nevoie de un prieten mai mare.

Formularul de înscriere pentru a deveni mentor este aici:

Comments

comments

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Copiii de la casa de tip familial Universul Copiilor vor să meargă în tabără. Ajutați-i să simtă și ei că e vacanță! - Rădăuțiul civic

Comments are closed.