Primăvara pe drumul Județean 178C Rădăuți – Frătăuții Vechi – Frătăuții Noi – Bilca – Vicovu de Sus și starea lui jalnică. Scrie și tu Consiliului Județean! Update: peste 200 de semnatari

Update 2: După ce peste 200 de cetățeni din Rădăuți, comunele Bilca, Frătăuții Vechi și Frătăuții Noi au semnat petiția pe care grupul nostru a trimis-o către Consiliul Județean Suceava, sâmbătă și chiar și astăzi (duminica!) au continuat plombările gropilor din Frătăuții-Noi. Deci, atunci când cetățenii iau atitudine, se poate! Au fost plombate gropile din loc în loc, probabil doar cele mari, nu toate, noi vom urmări în continuare calitatea lucrărilor! Felicitări tuturor celor care au luat atitudine și au dat dovadă de spirit civic!

Update 1: Peste 200 de cetățeni au semnat această petiție, ne-au scris și locuitori din Orașul Vicovu de Sus.

Zeci de mașini circulă zilnic între Rădăuți și localitățile din împrejurimi. Spre Frătăuții Vechi, Frătăuții Noi și Bilca legătura dintre Rădăuți și aceste comune este asigurată de Drumul Județean 178 C. După topirea zăpezii, dar și înainte de venirea ei, în anul 2017, acest drum se afla deja într-o stare avansată de degradare. Ne-au scris cetățeni din aceste comune, am constatat-o și noi pe pielea noastră și pe banii noștri (jante și cauciucuri distruse și nu numai).

Acestea sunt doar câteva imagini de pe acest traseu. Le mulțumim celor care le-au fotografiat și ni le-au trimis. Lucrările de reparație pentru drumurile județene sunt în responsabilitatea Consiliului Județean, dar acest lucru nu împiedică primăriile să facă eforturi pentru a le moderniza cu finanțări externe (atragere de fonduri europene, de exemplu).


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Imagini din Bilca, Frătăuții Noi și Vicovu de Sus, jante distruse și plombarea făcută pe asfalt ud la finalul anului 2017 

 

 

                 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Imagine din Vicovu de Sus
Cratele din Vicovu de Sus

 

 

 

 

 

 

 

 

Întreaga galerie este disponibilă aici, mulțumim celor care ne-au ajutat cu imaginile.  Știm cu toții că deseori ne plângem pe facebook, fotografiem, postăm, dam like-uri, share-uri, dar dacă vrem ca mesajul nostru să ajungă la instituțiile competente, trebuie să scriem, să ne cunoaștem drepturile și să le exercităm:

Art. 51 din Constituția României:
(1) Cetăţenii au dreptul să se adreseze autorităţilor publice prin petiţii formulate numai în numele semnatarilor.
(2) Organizaţiile legal constituite au dreptul să adreseze petiţii exclusiv în numele colectivelor pe care le reprezintă.
(3) Exercitarea dreptului de petiţionare este scutită de taxă.
(4) Autorităţile publice au obligaţia să răspundă la petiţii în termenele şi în condiţiile stabilite potrivit legii.

Obligația oricărei instituții sau autorități publice este să răspundă în termenul de 30 de zile prevăzut de lege. Pentru că ne dorim comune și un județ cu infrastructură decentă, am scris următoarea petiție adresată Consiliului Județean (cel în a cărui responsabilitate se află drumurile județene) și primăriilor din aceste comune, pe care te invităm să o semnezi și tu, cu cât vom fi mai mulți, cu atât mai mare va fi impactul. E important ca autoritățile să știe că misiunea lor este să creeze condițiile pentru un trai mai bun al oamenilor.

Lasă un comentariu cu numele tău și îl vom adăuga la această petiție pe care vrem să o trimitem la finalul săptămânii.

Textul petiției este aici:

Download (DOCX, 4.77MB)

 

 

Comments

comments

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Raportul de activitate al anului 2018, un an al implicării civice în Rădăuți - Rădăuțiul civic

Comments are closed.